Imatran molemmat pakohuoneet tarkastettiin: Viranomaisten puolesta toiminta saa jatkua

Tarkastuskäynnille lähdettiin Puolan järkyttävän tulipalon takia.

Anniina Meuronen

Sami Rasimus avasi ensimmäisen pakohuoneensa Imatrankoskelle joulukuussa 2016. Nyt hänellä on pakohuone myös Imatran kylpylässä.
Sami Rasimus avasi ensimmäisen pakohuoneensa Imatrankoskelle joulukuussa 2016. Nyt hänellä on pakohuone myös Imatran kylpylässä.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos ja Imatran rakennusvalvonta jalkautuivat maanantaina yhteiselle tarkastuskäynnille. Kohteena olivat Imatralla toimivat kaksi pakohuonetta.

Tarkastuksen päähuomio kiinnittyi pakohuoneen paloturvallisuuteen. Huomiota kiinnitettiin muun muassa poistumisteihin ja ilmastoinnin mitoituksiin.

— Kumpikin tila oli hyvin hoidettu ja asianmukainen. Toiminta voi meidän puolestamme jatkua, kertoo tarkastusinsinööri Matti Pöljö Imatran rakennusvalvonnasta.

Mitään suurempia puutteita ei havaittu. Yrittäjää suositeltiin silti päivittämään pelastussuunnitelma ja hankkimaan lisää alkusammutuskalustoa, Pöljö kertoo.

Tarkastuskäynnille lähdettiin Puolassa viisi kuolonuhria vaatineen pakohuoneen tulipalon takia.

— Ympäristöministeriöstä tuli viikonloppuna kehotus tarkastaa kaikki pakohuoneet. Tänään (maanantaina) käytiin sitten palotarkastajan kanssa tarkastamassa pakohuoneet Imatrankoskella ja Imatran kylpylässä.