Toni Kainulaisen Vuoksella risteilevä lautta joutuu kesällä kikkailemaan Mansikkakosken sillan työmaan ali, eikä aina pääsekään reitilleen — "Olemme ottaneet työmaan nähtävyytenä," yrittäjä sanoo

Saunalautalla ongelmaa ei ole, sillä se on sillan alitukseen ylikorkea.

Jasmin Ojalainen

Lautturi Toni Kainulaisen mukaan on lisäbonus nähdä mitä siltatyömaalla oikeastaan tapahtuu, vieläpä aivan vedenrajasta.
Lautturi Toni Kainulaisen mukaan on lisäbonus nähdä mitä siltatyömaalla oikeastaan tapahtuu, vieläpä aivan vedenrajasta.

Mansikkakosken ratasillan työmaan vaiheet vaikuttavat alta kulkevaan vesiliikenteeseen. Vuoksen risteilyväylä kulkee Imatrankosken ja Tainionkosken välisellä patoalueella, usein Varpasaaresta Neitsytniemeen. Reitille osuu siis Mansikkakosken sillan alitus.

— Niinä päivinä kun sillan ali ei saa mennä, maisemaristeilyt jäävät yläosaltaan tekemättä. Meillä on kuitenkin hyvä yhteishenki työmaan kanssa asian suhteen, kertoo lauttaristeilyjä järjestävän Vuoksen lautturit Oy:n Toni Kainulainen.

Sillan alta menee kolme eri väylää, yksi keskeltä sekä molemmista laidoista siltapilarien liepeiltä. Kainulaisen mukaan kolme metriä korkea lautta mahtuu niistä kaikista, mutta asiaa mutkistaa se, ettei työmaan etenemistä ja sen aikatauluja voi täysin tietää etukäteen.

Kainulainen kertookin, että mahdollisista rajoitteista ja toiveista pyritään keskustelemaan hyvissä ajoin puolin ja toisin. Parhaassa tapauksessa yksi väylistä olisi aina käytettävissä kumpaankin kulkusuuntaan.

— Jos tulee tilanne, ettei läpi voi mennä turvallisuussyistä, niin kyllä se ymmärretään. Meiltä myös ilmoitetaan, jos tiettynä päivänä pitäisi päästä Neitsytniemeen. Avainsanana tässä ovat turvallisuus ja yhteistyö, Kainulainen sanoo.

Hänen mukaansa risteilystä annetaan hyvitys, jos reissu jää siltatyömaan vuoksi siltä päivältä tekemättä. Vaikka maisemaristeilijän liiketoiminta rajoittuu kesäkauteen, suhtautuu Kainulainen koko tilanteeseen positiivisesti.

— Vuokseenhan ei ole vuosikymmeniin rakennettu siltoja, joten olemme ottaneet työmaan nähtävyytenä. Nyt näemme rakennusprojektin aivan vedenrajasta, onhan se lisäbonus.

Jasmin Ojalainen

Varpasaaresta seilaavat niin Vuoksen lautturien maisemaristeilyt kuin saunalauttakin.
Varpasaaresta seilaavat niin Vuoksen lautturien maisemaristeilyt kuin saunalauttakin.

Saunalautta ei mahdu alta

Saunalautan seilaamiseen Mansikkakosken siltatyömaa ei vaikuta, kertoo yrittäjä Jussi Honka.

— Saunalautan katolle rakennettiin vuosi sitten terassi, joten sillan ali ei enää mahduta.

Terassin kanssa saunalautalla onkin nyt korkeutta kolme metriä ja 90 senttiä.

Luetuimmat

Kommentoidut