Pois alta risut ja männynkävyt — Vuoksenniskalla kilpaillaan lauantaina vauhdikkaassa valjakkourheilussa

Tenho Tiilikainen

Vuoksenniskan pururadalla nähdään lauantaina lenkkitossujen lisäksi useita tassupareja.
Vuoksenniskan pururadalla nähdään lauantaina lenkkitossujen lisäksi useita tassupareja.

Vuoksenniskan pururadalla vilistää tulevana lauantaina kaikenkarvaisia kilpailijoita. Imatran Palveluskoirayhdistyksen järjestämässä VuoksiCross-tapahtumassa menotavat ovat koirajuoksu, koirapyöräily sekä erilaiset kärryluokat.

Imatran Palveluskoirayhdistyksen varapuheenjohtajan Sanna Rasimuksen mukaan Vuoksenniskan mäellä tullaan näkemään vilinää.

— Eri luokkiin ilmoittautuneita on yhteensä 25, mikä on ihan mukava määrä. Tietysti enemmänkin olisi mahtunut.

Rasimuksen mukaan kilpailu on vuoden 2011 koirajuoksun SM-kisoja lukuunottamatta ensimmäinen laatuaan. Valjakkohiihdossa on tosin kisattu vuonna 2015.

— Kilpailu on sinänsä uusi ja ei ollut ennakkokäsitystä, miten paljon ihmisiä ilmoittautuu. Kokemuksesta sitten näkee, miten menee.

Miesten ja naisten sarjat vaihtelevat ikäluokittain ja matkaa taitetaan kolmesta viiteen kilometriin. Sen lisäksi kilpailun tiimellyksessä nähdään epävirallinen lastenluokka, jossa matka on 300 metriä. Lauantain ensimmäinen startti tapahtuu klo 11.

Jasmin Ojalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.