Itä-Siitolan entisestä puukoulusta on tehty myyntipäätös, hinta 35 000 euroa

Ostaja on yksityinen taho, kertoo johtava kihlakunnanvouti Nina Wiberg.

Minna Mäkinen

Itä-Siitolan entisestä puukoulusta on tehty myyntipäätös, hinta 35 000 euroa

Itä-Siitolan entisestä puukoulusta on tehty Etelä-Karjalan ulosottovirastossa myyntipäätös. Myyntihinta on 35 000 euroa.

— Ratkaisu tehtiin maanantaina. Ostaja on yksityinen taho, mikään yhdistys ei ole kyseessä, kertoo johtava kihlakunnanvouti Nina Wiberg Etelä-Karjalan ulosottovirastosta.

Jokaisella kiinnostuneella olisi ollut mahdollisuus tehdä tarjous. — Nina Wiberg

Puukoulun tilanteesta kerrottiin Uutisvuoksessa viimeksi 5. helmikuuta. Silloin ulosottovirasto oli aikeissa antaa kohteen kiinteistönvälittäjälle. Sitä ei tarvinnut kuitenkaan tehdä.

— Ilmaantui tämä ostaja, joka teki tarjouksen.

Korkein koulukiinteistöstä aiemmilla myyntikierroksilla tehty tarjous oli yli 50 000 euroa, mutta sillä summalla ei tuolloin kauppoja tehty. Nyt kelpuutettiin alempi hinta.

— Kohteen kunto oli aiemmin huomattavasti parempi kuin nyt. Kyseessä on vanha rakennus, jossa asumattomuuden merkit näkyvät nopeasti, sanoo Wiberg.

Aiempiin tarjouksiin ei myöskään palattu.

— Jokaisella kiinnostuneella olisi ollut mahdollisuus tehdä tarjous. Koulukiinteistö oli myynnissä monta kertaa. Kerran pyydettiin kirjallisia tarjouksiakin, mutta yhtään ei tullut, toteaa Wiberg.

Ulosottovirasto yritti myydä Itä-Siitolan vanhaa koulua kaikkiaan neljään otteeseen. Kiinteistö oli nettihuutokaupassa viimeksi syyskuussa 2017.

Myyntipäätös ei ole vielä lainvoimainen. Omistusoikeus siirtynee ostajalle huhtikuussa, kun koko kauppahinta on maksettu ja kauppakirja tehty.

— Jos joku asianosainen, kuten velkoja tai velallinen, haluaa valittaa päätöksestä, käsitellään se käräjäoikeudessa valitusasiana, Wiberg kertoo.

Ostajataho ei halua tässä vaiheessa tulla julkisuuteen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset