Mansikkalan uuden koulurakennuksen työmaalta on viety työkaluja viikonlopun aikana jopa 10 000 euron arvosta — poliisi tutkii törkeänä varkautena

Mansikkalan työmaalta katosi pientyökaluja jopa 10 000 euron edestä.

Santeri Tynkkynen

Koulukeskuksen työmaa joutui varkaiden kohteeksi.
Koulukeskuksen työmaa joutui varkaiden kohteeksi.

Imatran Mansikkalan uuden koulurakennuksen työmaalla on viikonlopun aikana varasteltu, vahvistaa YIT:n työmaapäällikkö Mika Kaskela.

— Maanantaiaamuna kun aloitettiin työt, niin muutama työntekijä huomasi että pieniä käsityökaluja on hävinnyt ja lukollisia työkalupakkeja säretty, Kaskela sanoo.

Työmaa-alue on aidattu ja luvaton kulku ei luonnollisesti ole tehty helpoksi.

— Portit ovat kiinni ja kameravalvonta löytyy, joten ei siellä ihan joka nurkkaan pääse.

Kaskelan mukaan työkalujen puuttuminen ei tuota suurta ajallista haittaa työntekoon.

— Kyllähän se aina vähän vaikuttaa, että yksi päivä menee puoliteholla. Tästä ei koidu sinänsä mitään ajallista haittaa, mutta harmia ja mielipahaa. 

Poliisi tutkii asiasta tehtyä rikosilmoitusta. Rikoskomisario Ari Järveläinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että rikos on kirjattu törkeänä varkautena.

— Käsikäyttöisiä työkaluja on anastettu ja anastetun omaisuuden arvo on alustavasti 5000—10 000 euroa. Sinänsä muuta ilkivaltaa ei ole tehty, vaan kaikki tehdyt murrot liittyvät anastamiseen, Järveläinen selvittää.

Omaisuuden arvo ankaroittaa rikosnimikkeen törkeäksi. Järveläisen mukaan rikos tapahtui viikonlopun aikana perjantai-illan ja maanantaiaamun välillä.

— Kaikki mahdollinen näyttö kasataan nyt yhteen, analysoidaan ja kohdistetaan toimenpiteitä sen jälkeen, Järveläinen kertoo tutkinnan etenemisestä.

Järveläisen mukaan poliisi tutkii myös mahdollista yhteyttä aiempiin työmaavarkauksiin. Vuoksenniskan koulun työmaalla tapahtui kaksi työkaluvarkautta kevään aikana.

Poliisi pyytää alueella asuvia ilmoittamaan viikonlopun aikana tehdyistä havainnoista ja liikkeistä, jotka voisivat liittyä rikokseen.

Päivitetty 11.6.2019 klo 8:07: lisätty rikoskomisario Ari Järveläisen kommentti. Päivitetty 11.6.2019 klo 8:11: juttua päivitetään poliisin tiedotteella myöhemmin.
Päivitetty 11.6.2019 klo 9:35: lisätty Ari Järveläisen kommentti rikosnimikkeestä ja tutkinnan etenemisestä. Otsikko korjattu tihutöistä rikosnimikkeeseen. Lisätty Mika Kaskelan kommentti vaikutuksesta työntekoon.

Luetuimmat