Valtakunnallinen hoivapalveluketju Alina aloittaa toiminnan Imatralla, yrittäjäksi ryhtyy Katri Kaskinen

Marleena Liikkanen

Katri Kaskinen aloittaa nyt myös hoivapalveluyrittäjänä. Kuva tammikuulta 2016 Kaskisen pihapiiristä.
Katri Kaskinen aloittaa nyt myös hoivapalveluyrittäjänä. Kuva tammikuulta 2016 Kaskisen pihapiiristä.

Imatralla käynnistää toiminnan valtakunnallinen hoiva- ja kotityöpalveluketju Alina. Alinan yrittäjänä aloittaa 1. toukokuuta sairaanhoitaja Katri Kaskinen.

Kaskinen on tätä ennen työskennellyt hoitajana Raution toimintakeskuksessa. Hänet tunnetaan myös löytöeläinkoti Kaskivaaran yrittäjänä.

— Hoitoalan yrittäjyys on kiinnostanut minua valmistumisesta lähtien. Alkuvuodesta huomasin, että Alina-ketju etsi yrittäjää Imatralle ja kiinnostuin, kertoo Kaskinen.

Kaskinen aikoo jatkaa edelleen myös löytöeläinkodin pyörittämistä.

Kaskinen perustaa toimiston Rautionkylään, entisen kukkakaupan tiloihin.

— Aloitan yrityksessä yksin, mutta tarkoitus on, että työntekijöitä rekrytoidaan sitä mukaa kuin töitä alkaa tulla. Hoitopuolen asiakkaiden on saatava palveluja seitsemänä päivänä viikossa.

Alina-ketjun konseptiin kuuluvat kotisairaanhoito, hoivapalvelu ja kotityöpalvelut. Toiminta tapahtuu asiakkaiden kodeissa.

Ketjun yritykset ovat paikallisia ja itsenäisiä.

— Franchising-ketjun ajatus on, että palvelut ovat toisiaan vastaavia ja hoito laadukasta. Esimerkiksi alle puolen tunnin kotihoitokäyntejä ei tehdä, kertoo Kaskinen.

Alina-yrityksiä on koko maassa hieman alle 30. Ketju kuuluu henkilöstöpalvelualalla toimivaan VMP group -konserniin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.