Marko Lievonen ajoi romurallin suomenmestaruuteen: Toyota on täysin rusinana, mies selvisi vähemmällä — "Seuraavana päivänä tietää, että on ajanut romurallia"

Imatralla syntynyt ja Joutsenossa asuva Marko Lievonen ja Toyota olivat romurallin suomenmestaruuskilpailujen vahvinta tekoa.

Jasmin Ojalainen

Ihan ajokuntoinen peli, romurallin suomenmestariksi ajanut Marko Lievonen naurahtaa ruttuisesta kisa-ajokistaan.
Ihan ajokuntoinen peli, romurallin suomenmestariksi ajanut Marko Lievonen naurahtaa ruttuisesta kisa-ajokistaan.

Imatran seudulle tuli viikonvaihteessa uusi suomenmestari, kun Marko Lievonen ajoi romurallin kuninkuuteen. Suomenmestaruus ratkottiin Tuurin Kyläkaupalla.

Imatralla syntynyt mutta nykyisin Joutsenon puolella asuva Lievonen on harrastanut romurallia vuodesta 2014. Kisoja tulee kauteen neljä.

— Olen aikasemmin käynyt katsomassa kisoja, siitä se lähti. Kokeilin ja jäin koukkuun, siitä saa kunnon adrenallinipiikin. Yleensä olen kymmenen parhaan joukossa ollut aina, kovasti lähdettiin mestaruutta hakemaan, Lievonen kertoo.

Romurallissa idea on yksinkertainen: autojen on tarkoitus törmäillä toisiinsa mahdollisimman hurjasti. Viimeinen liikkuva auto voittaa, tällä kertaa Lievosen Toyota. Erä on pituudeltaan noin 10-15 minuuttia ja finaalissa voitto ratkesi viime vuoden mestaria vastaan.

— Aika ongelmitta meni, auto toimi todella hyvin loppuun saakka ja sain vastustajan niitattua pelistä pois. En tiedä lopullista syytä, että mitä hänelle tuli autoon. Se jäi sinne tukkipinon viereen ja pääsin muutaman kerran hyvän tällin täräyttmään. Kisa päättyyi siihen, Lievonen kertoo ratkaisun hetkistä.

Romurallissakin pätee merkkiuskollisuus: Lievonen kertoo aina ajaneensa Toyotalla.

— Ne ovat varmoja pelejä tuossa lajissa.  Olen iät ajat harrastanut Toyotia ja vanhoja klassikkoautoja.

Autoon tulee laittaa muun muassa määrätyt turvapalkit ja kikkaillakin saa, mutta mitään ominaisuuksia ei saa vahvistaa. Kun tällit ovat välillä rajujakin, se tuntuu.

— Mustelmia tulee, ja sellaisia pieniä vähän. Seuraavana päivänä tietää, että on ajanut romurallia.

Jasmin Ojalainen

Tältä näyttää romurallin jälkimaininki.
Tältä näyttää romurallin jälkimaininki.