Ruokolahti-palkinto antaa Kontion leivintuvan yrittäjälle Helena Kalliolle uutta pontta jatkaa eteenpäin — ”Otin palkinnon vastaan nöyrin mielin ja kiitollisuudella”

Kanerva Jalarvo

Helena Kallio pyörittää Kontion leivintupaa Salosaaressa. Arkistokuva.
Helena Kallio pyörittää Kontion leivintupaa Salosaaressa. Arkistokuva.

Järjestyksessä 37. Ruokolahti-palkinto jaettiin Ruokolahti-markkinoiden yhteydessä.

Tänä vuonna Ruokolahden kunnanhallituksen myöntämä palkinto meni Kontion leivintuvalle ja sen yrittäjälle Helena Kalliolle.

— Palkinto oli yllätys. Otin sen vastaan nöyrin mielin ja kiitollisuudella. Palkinto antaa lisää pontta jatkaa eteenpäin, Kallio toteaa.

Perusteluissa todettiin Kontion leivintuvan edistävän toiminnallaan Ruokolahden maaseudun elinvoimaa. Kallio on myös onnistunut yhdistämään rohkeasti perhe-elämän ja yrittäjyyden.

— Työ ei saa mennä perheen edelle. Hyvillä mielin on perhe ainakin tähän asti ollut.

Pitopalvelua ja kotileipomoa pyörittävällä Kalliolla ovat nyt edessä kiireiset viikot, sillä pikkujoulusesonki on käynnistymässä.

— Vuoden loppua kohti vauhti vain kiihtyy.

Vaikka kiire on, ei Kallio ole katunut yrittäjäksi ryhtymistä.

— Teen tällä hetkellä juuri sitä mitä haluan.

Viime vuonna Ruokolahti-palkinnon sai pyöräilijä Jaakko Hänninen.

Luetuimmat

Kommentoidut