Imatrankosken hiljaisiin arkipäiviin haetaan vetoapua Venäjältä: Imitsi selvittää ilmaisten bussikyytien järjestämistä Pietarista Imatralle

Kyse on kokeilusta, kertoo toiminnanjohtaja Mervi Leinonen. Toiveissa on, että ensimmäinen bussi tulisi maaliskuussa.

Anu Pakarinen

Bussimatkustajille kuljetus Imatrankoskelle olisi ilmainen. Kustannuksista vastaisivat yrittäjät. - Bussissa voidaan jatkaa esimerkiksi mainoksia ja etukuponkeja niihin yrityksiin, jotka osallistuvat rahoittamiseen, Mervi Leinonen kertoo.
Bussimatkustajille kuljetus Imatrankoskelle olisi ilmainen. Kustannuksista vastaisivat yrittäjät. - Bussissa voidaan jatkaa esimerkiksi mainoksia ja etukuponkeja niihin yrityksiin, jotka osallistuvat rahoittamiseen, Mervi Leinonen kertoo.

Imatran kaupunkikeskustat -yhdistys Imitsi selvittää ilmaisten bussikyytien järjestämistä Pietarista Imatrankoskelle.

Palvelu olisi suunnattu ostosmatkailijoille. Ilmaisen kyydin edellytyksenä olisi käyttää tietty summa rahaa keskustan liikkeissä, kertoo Imitsin toiminnanjohtaja Mervi Leinonen.

Jos ostoksia ei kertyisi riittävästi, joutuisi venäläisturisti maksamaan bussimatkansa.

Vastaavaa muuallakin

Leinonen kertoo idean ilmaisista bussikyydeistä nousseen esiin kaupunginjohtajan aamukahvitilaisuudessa Imatran seudun kehitysyhtiössä. Asian otti puheeksi Kehyn toimitusjohtaja Antti Oravuo, hän muistelee.

– Nappasin siihen heti kiinni, Leinonen kertoo.

Ehdotus otti tuulta alleen myös Imatrankosken yrittäjien keskuudessa. Ilman heidän tukeaan kyyditykset eivät onnistuisikaan, sillä yritykset vastaavat kustannuksista.

Esimerkkejä vastaavasta toiminnasta on muualta. Vaalimaan Tsar-kauppakeskukseen järjestetään säännöllisesti ilmaisia bussikyytejä Pietarista, Leinonen tietää.

Vetoapua hiljaiseen aikaan

Tavoitteena on saada vetoapua Imatrankosken arkipäiviin ja hiljaiseen kevääseen. Kyse olisi ainakin aluksi kokeilusta. Alustavasti on puhuttu viidestä edestakaisesta bussikuljetuksesta kevään aikana.

– Bussikaluston kilpailutus on käynnissä ja suunnittelu menossa. Toiveissa on, että ensimmäinen bussi tulisi maaliskuussa. Varmaa tämä ei ole, Leinonen korostaa.

Kustannukset ovat yksi ratkaiseva tekijä. Liian kalliiksi ilmaiskyydit eivät saa yrittäjille tulla, Imitsin toiminnanjohtaja sanoo.

Leinonen kertoo ilahtuneensa, miten hyvän vastaanoton uudenlainen avaus on saanut. Kehy ja Imatran kaupunki ovat luvanneet auttaa järjestelyissä, ja suuri osa yrittäjistä on innoissaan. Osa vielä miettii, uskaltaako tällaiseen laittaa rahojaan kiinni. Pakko ei ole, Leinonen huomauttaa.

– Ei Imatrankoskella ole heitetty kirvestä kaivoon. Meillä on hyvä tsemppi päällä. Oli ihana huomata, että ihmiset lähtivät heti mukaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset