Imatran tuleva pankkikatu aukesi, Einonkadulta poistettiin ajoesteet työviikon päätteeksi

Ensimmäinen tilausliikenteen bussi kurvasi Olavinkadulle aamupäivällä. Einonkatu aukesi iltapäivällä.

Hannu Ojala

Imatran sotaorvot ottivat ensimmäisenä Olavinkadun pysäkin käyttöön. Aikataulun mukainen linja-autoliikenne siirtyy tutulle reitille joulukuun 4. päivänä.

Olavinkatu ja Einonkatu on avattu liikenteelle. Kieltomerkit Olavinkadulle kannettiin pois jo perjantaina aamupäivällä, ja Einonkatu aukesi työpäivän päätteeksi iltapäivällä ennen neljää.
Ensimmäinen tilausliikenteen bussi kurvasi Olavinkadulle jo aamupäivällä 11 jälkeen. Imatran sotaorpojen ryhmä oli lähdössä retkelle Kouvolaan. Tieto kadun avaamisesta oli saavuttanut hyvin matkalaiset.

Olavinkadun pysäkit otetaan käyttöön vuoronmukaiselle linja-autoliikenteelle vasta kahden viikon päästä sunnuntaina joulukuun 4. päivänä.
Pitkälle viiveelle on perustelut.
— Rakentamisessa aikataulut voivat muuttua, eikä ollut täyttä varmuutta, koska katu avautuu. Tiedottamiselle pitää jättää aikaa, että ihmiset eivät jonota väärässä paikassa, sanoo Imatran kaupungininsinööri Päivi Pekkanen.
Pekkanen on hyvillään, että tilapäisjärjestelyt ovat pian ohi. Pysäkit Helsingintien varressa olivat ongelmallisia talvikunnossapidolle.

Veli-Matti Honkanen Imatrankosken taksiasemalla uumoilee, että pitkään pois käytössä olleelle Einonkadulle ei ensimmäisinä päivinä ymmärrä edes kääntyä.
Takseille kadun sulkemisesta aiheutunut haitta on ollut vähäinen.
— Se on ollut enempi sitä, että moni autoilija on ajanut kieltomerkkien vastaisesti taksiaseman pihan läpi Olavinkadulle, Honkanen sanoo.

Handelsbankenin Imatran konttorinjohtaja Pekka Lankinen pitää hyvänä asiana, että Einonkatu saatiin auki ja liikenne normaaliksi.
— Pankille haitta on ollut lähinnä sitä, että ihmisille on pitänyt neuvoa reittiä pankkiin. Siitä on kuultu, että tänne on ollut vaikea löytää.
Lankinen ei usko, että pankki olisi menettänyt asiakkaita poikkeusjärjestelyjen aikana.
— Pankkiin ei tulla ikkunaostoksille.
Harmia on tuottanut melu, pöly ja kura, jotka on kantautunut sisälle. Melun takia kadun puolella olevaa neuvottelutilaa ei ajoittain ole voitu käyttää.
Uudistuneesta Einonkadusta on tulossa Imatran pankkikatu. Osuuspankin ja Handelsbankenin konttorit ovat vastakkain ja ylempänä on Nordean konttori .
Pekka Lankinen uskoo, että liiketoimintaympäristö kohenee muillakin alueen yrityksillä.

Pankille haitta on ollut lähinnä sitä, että ihmisille on pitänyt neuvoa reittiä pankkiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset