Kolmikko salakuljetti 485 kartonkia tupakkaa Venäjältä Suomeen kätkemällä ne autoon — Tulli takavarikoi noin sata kartonkia savukkeita taipalsaarelaisesta navetasta

Syyttäjä vaatii kaikille kolmelle salakuljettajalle vähintään 8 kuukauden vankeusrangaistusta.

kai skyttä

Syytteen mukaan kaksi miestä ja yksi nainen salakuljettivat tupakkaa Suomeen Nuijamaan rajanylityspaikan kautta.  Arkistokuva.
Syytteen mukaan kaksi miestä ja yksi nainen salakuljettivat tupakkaa Suomeen Nuijamaan rajanylityspaikan kautta. Arkistokuva.

Kolmelle ihmiselle on keskiviikkona Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa luettu syytteet törkeästä veropetoksesta. Syyttäjän mukaan kolmikko toi viidellä eri kerralla yhteensä 485 kartonkia savukkeita Venäjältä Suomeen Nuijamaan rajanylityspaikan kautta. Salakuljetukset tapahtuivat tämän vuoden ensimmäisen kuukauden aikana.

Tulli takavarikoi viimeisellä tuontikerralla maahantuodut noin sata kartonkia tupakkaa Taipalsaarella sijaitsevasta navetasta.

Syytettynä on kaksi miestä ja yksi nainen. Miehet olivat kätkeneet tupakat autoon Venäjällä Igor-nimisen miehen toimeksiannosta. Nainen oli ajanut auton Suomeen, minkä jälkeen miehet hakivat auton ja toimittivat tupakat vastaanottajille.

Syyttäjän mukaan veropetoksella on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, ja sitä on kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

Miehet tunnustivat esitutkinnassa teon. Nainen tunnusti ajaneensa auton palkkiota vastaan Venäjältä Suomeen. Hän epäili, että autossa oli savukkeita.

Syyttäjä vaatii kaikille kolmelle syytetylle vähintään kahdeksan kuukauden pituista vankeusrangaistusta, joka voi olla ehdollinen. Lisäksi heidän on yhteisvastuullisesti velvoitettava korvaamaan Suomen valtiolle noin 31 000 euro vältettyjä veroja ja maksuja korkoineen.

Uusimmat uutiset