”Johan tässä on kikyilty” — Uutisvuoksen nettikysymykseen vastanneet uskovat palkoissa olevan korotuksen varaa

Johannes Wiehn

Syksyn työehtosopimuksista odotetaan lisää hyvää palkansaajien kukkaroon. Uutisvuoksen nettikysymykseen vastanneista reipas enemmistö oli sitä mieltä, että palkkoja on varaa nostaa. Elinkustannusten ja johtajien palkkioiden noustessa myös työntekijätasolle halutaan osa talouskasvusta. Vastaajista 67,1 prosenttia olisikin valmis kohottamaan työehtosopimusten palkkoja.

Varoittelijoitakin joukossa joukossa oli. Osa vastaajista pelkäsi työpaikkojen valuvan korotusten vuoksi halvemman työvoiman maihin.

Kommentteja:

Nyt on jo aika nostaa muittenkin kuin johtajien palkkoja. On duunarien vuoro saada osansa ja kunnollisten palkankorotuksien aika.

Palkat on syytä pitää ennallaan, mutta eläkkeet, asumistuet ja opintotuet on syytä korottaa reilusti.

Liksaa lisää. On korkea aika nostaa. Johan tässä on kikyilty.

Korotusvara on vahvasti toimiala- ja paikkakohtainen asia. Mieluummin kiinnittäisin huomiota käteen jäävän rahan ostovoimaan kuin bruttopalkkaan. Inflaatiomyllyn vauhdittaminen ei ole pienituloisen tai köyhän eikä myöskään piensäästäjän etu.

Niin kauan kuin elinkustannukset nousevat, on palkoillakin varaa nousta. Sipilän näpit pitäisi saada irti tästä sopasta, kikykin sen jo todisti.

Palkat on ihan hyvät. Valtion velkaa on aivan liikaa, joten sitä lyhentämään, jos on mahdollista. Köyhimpien tilannetta pitäisi kohentaa. Eläkeläisten, lapsiperheitten ja opiskelijoiden kyykyttäminen pitäisi lopettaa.

Katso lisää kommentteja täältä.

Nyt kysytään: Onko pikaruoka arjen pelastus?

Imatralle rantautui uusi pikaruokaketju, kun Burger King avasi ravintolansa Korvenkannan huoltoasemakeskittymässä. McDonalds’it, Hesburgerit, Subwayt, Kotipizzat ja lukuisat ketjuihin kuulumattomat pikaruokapaikat ovatkin jo seutukunnalla tuttuja. Onko runsas tarjonta hyvä vai huono asia? Auttaako nopea palvelu hädän hetkellä vai turvataanko siihen liiankin kanssa?

Käy vastaamassa ja kommentoi Uutisvuoksen uuteen nettikysymykseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.