Joko näit tämän? Äänekäs huutelu Mansikkalan puolesta, Emilio Urpalaisen ulosmarssi ja opettajan ohjeet asialliseen keskusteluun - Keskustelutilaisuus uimahallista kuumensi tunteet teatterilla, katso tallenne tästä!

Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan järjestämä keskustelutilaisuus veti Teatteri Imatraan reilut kaksisataa osallistujaa.

Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan keskustelutilaisuuteen osallistuivat Anna Helminen (vas.), Juuso Häkkinen, Emilio Urpalainen, Ulla Järnstedt ja Lassi Nurmi.
Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan keskustelutilaisuuteen osallistuivat Anna Helminen (vas.), Juuso Häkkinen, Emilio Urpalainen, Ulla Järnstedt ja Lassi Nurmi.

Keskustelu Imatran uimahallin ja urheilutalon kohtalosta sai värikkäät mittasuhteet keskiviikkoiltana. Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan järjestämä keskustelutilaisuus veti tuvan täyteen Teatteri Imatralla. Paikalla olleiden parinsadan katsojan lisäksi suoraa lähetystä seurasi moninkertainen yleisö.

Katso tallenne tilaisuudesta tästä:

Erityisen äänekkäästi salissa esintyivät uimahallin sijoittumista jatkossakin Mansikkalaan ajavat. Värikkäät välihuudot ja pitkäksikin venähtäneet yleisön puheenvuorot penäsivät muun muassa tilojen peruskorjausta ja heittivät epäilyksen varjoja kiinteistöistä tehdyille selvityksille. 

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) vakuutti valmistelutyön luotettavuutta. Helminen myös muistutti tulevaisuuden säästöpaineiden kohdistuvan ennen kaikkea käyttökustannuksiin, joita uudisrakennusten myötä voitaisiin nipistää. Mitra Imatran rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi puolestaan kertoi tiloissa olevan jo sisäilmasta oireilevia. Päätöksillä kiinteistöjen tulevaisuudesta olisi siten jo kiire.

Imatran Voiman puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Juuso Häkkinen (sd.) ei sen sijaan halunnut pitää hoppua. Häkkisen ja Mansikkala-vaihtoehdolle kansalaisadressin keränneen Ulla Järnstedtin mielestä tiloissa ei suurempia ongelmia käyttäjän näkökulmasta ole.

Värikkäimmän kohtauksen tilaisuudessa järjesti Emilio Urpalainen, joka kannusti pitkillä puheenvuoroillaan kaupunkia jatkamaan investointeja Ukonniemeen uimahallin ja urheilutalon myötä. Urpalainen tivasi vastalauseita esittäneeltä yleisöltä, mistä elinvoimaa ja työpaikkoja tuleville sukupolville Imatralla löytyy. Kesken tilaisuuden Urpalainen totesi "tämän riittävän", kokosi tavaransa ja marssi ulos.

Keskustelua väritti voimakas vastakkainasettelu Mansikkala-vaihtoehtoa ajavien sekä Ukonniemen kannattajien välillä. Erityisen ponnekkaasti yleisössä tuotiin esiin nykyisten tilojen hyvää kuntoa ja peruskorjausmahdollisuutta.

Peruskorjauksen aiheuttama käyttökatkos kauhistutti Uinti Imatran puheenvuoron käyttänyttä Titta Mylläristä, joka ripitti yleisöä myös huonoista tavoista. Varsin kuumaksi käynyttä tilaisuutta leimasi toisten näkökulmien päälle huutelu, jota Myllärisen mukaan on havaittavissa uimahalli-keskustelussa muuallakin.

Tilaisuus ja puheenvuorot ovat kokonaisuudessaan katsottavissa yllä olevasta upotuksesta. Lähetyksen kesto on 2 tuntia 18 minuuttia.

Luetuimmat

Kommentoidut