Äly tuli keskussairaalaan lääkekaappeihin — se hankki kaksi älylääkekaappia, ja ensi vuonna ehkä seitsemän lisää

Newlcon

Älylääkekaapit ovat kuopiolaista tekoa. Newiconin kaappeja on käytetään jo monissa sairaaloissa ympäri Suomea. Kuva on Meilahden sairaalan teho- ja tehovalvontaosasto 22:lta vuonna 2016.

Etelä-Karjalan keskussairaalan resurssit vahvistuvat tänä syksynä kahdella älylääkekaapilla. Ne sijoitetaan sairaalaan teho-osastolle ja tehostetun valvonnan osastolle.

Ensi vuonna on tulossa lisää. Kun sairaalaan uusi osa valmistuu, sinne hankitaan kenties jopa seitsemän uutta älylääkekaappia kappaletta.

Uusien kaappien tarkoitus on tehostaa lääkehuoltoa, lisätä potilasturvallisuutta ja vapauttaa hoitajien aikaa potilaille. Myös lääkehävikin odotetaan pienenevän.

Esimerkiksi potilaiden lääkitystiedot näkyvät älylääkekaappien järjestelmästä suoraan, ja lääketilaukset hoituvat osastoilta sairaala-apteekkiin automaattisesti.

Etelä-Karjalan keskussairaalan proviisori Reetta Junnola mukaan älylääkekaapit parantavat myös sairaalan lääkitysturvallisuutta, sillä inhimillisten erheiden vaara lääkkeenjaossa pienenee.

Kaikki järjestelmän tapahtumat myös rekisteröityvät, mikä tarkoittaa että lääkkeiden väärinkäytön riski vähentyy.

Sairaala-apteekki harkitsee automaatteja myös antibioottien käyttökuntoon saattamiseen ja lääkkeiden varastointiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.