Ympäristölautakunta: Linnalan koulutilojen käyttöä ei tarvitse rajoittaa

Koulun olosuhteita ja käyttäjien oireilua on kuitenkin seurattava tiiviisti.

Minna Mäkinen

Muun muassa Linnalan ruokalan vesikaton kunto selvitetään tämän kesän aikana. Ulkopuolinen toimija selvittää sen rakenneavauksin.

Imatran seudun ympäristölautakunta käsitteli muun muassa Linnalan koulun sisäilma-asiaa kokouksessaan tiistaina 12. kesäkuuta.

Terveydensuojeluviranomaisen ominaisuudessa se totesi, että jo suoritettujen toimenpiteiden, sekä tämän kesän aikana suoritettavien toimenpiteiden jälkeen koulutiloja voi pitää terveellisenä, eikä käyttöä tarvitse tässä vaiheessa rajoittaa.

Tilahallinta on kuitenkin kartoittanut vaihtoehtoja väistötiloille, mikäli ongelmat yksittäisissä luokkatiloissa jatkuvat, ja niissä tapahtuva opetus jouduttaisiin siirtämään jonnekin muualla ennen Mansikkalan uuteen koulukeskukseen siirtymistä. Tämä tapahtuu syksyllä 2020.

Lautakunta kuitenkin edellyttää, että koulun olosuhteita ja käyttäjien oireilua seurataan tiiviisti, ja että tarvittaessa ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin terveyshaitan estämiseksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat