Katukanava: Ruokolahden sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän mukaan neuvottelut Anu Sepposen kanssa ovat nyt ohi

Minna Mäkinen

Ruokolahden kunnanvaltuuston sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän mukaan sopimusneuvottelut Anu Sepposen kanssa kunnanjohtajan virasta ovat nyt ohi.
Ruokolahden kunnanvaltuuston sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän mukaan sopimusneuvottelut Anu Sepposen kanssa kunnanjohtajan virasta ovat nyt ohi.

Anu Sepponen ei ottanut vastaan kunnanjohtajan virkaa määräaikana. Me SDP:n valtuustoryhmä haluamme tuoda julki omat näkemyksemme tapahtuneesta.

Olemme aiemmin pidättäytyneet tästä, koska yksilön suojaaminen ja turvaaminen ovat keskeisiä sosialidemokraattisia arvoja.

Kuntalaisten informointi ei ollut mahdollista neuvottelurauhan takia, ei vaikka neuvotteluita kritisoitiin yksipuolisesti ja tarkoitushakuisesti .

Tilannetta vaikeutti kokoomuksen jättäytyminen keskeisistä tilaisuuksista ja neuvotteluista sekä kieltäytyminen niiden sisältöjen kuulemisesta vastoin kunnan toimintakulttuuria.

Mutta mitä kulisseissa tapahtui? Neuvotteluja ei voitu käydä ilman toisen osapuolen tavoittamista. Sovittu aloituspäivä lykkääntyi. Rautalammin media kertoi, että tänne tulo ei ole toteutumassa. Kunnanjohtajamme yritykset järjestää perehdytystä olivat turhia. Tuomoa, kuntaamme ja neuvottelijoitamme mitätöitiin. Virallisia neuvotteluja sivuutettiin ja suunnattiin hallituksen ja valtuuston jäsenistöön sekä mediaan.

Kaikesta edellä mainitusta on olemassa dokumentit päivämäärineen.

Johtajasopimukseen sisältyvä palkka on aina henkilökohtainen perustuen henkilöjohtamisen ja päätöksenteon valmiuksiin, neuvottelutaitoihin sekä talousosaamiseen. Palkkataso suhteutettiin näihin, kuten tehtiin aiemmankin kunnanjohtajan kanssa. Työnantaja arvioi palkan perusteet.

Kun neuvottelut pyörivät vain palkan ympärillä, suurista asioista ei päästy neuvottelemaan, millä oli keskeinen vaikutus sopimuksen sisältöön. Kunnan ajankohtaisiin haasteisiin ja todellisuuteen kiinnittymättömät kauniit puheet ja suuret lupaukset eivät valtuuta luottamushenkilöitä sopimuksen tekoon. Eikä myöskään toteutunut uhkaus kuntamme maineen julkisesta lokaamisesta.

Kuntaamme ei voi johtaa tukeutumalla erimielisyyksissä mediaan, lietsomalla omille mielipiteille kannatusta somessa tai vääristelemällä asiantuntijoiden lausuntoja. Olisiko tämä ollut jatkossa myös tapa ohjata kunnan päätöksentekoa mieleisekseen? Olisiko meistä tullut uusi Rautalampi (UV 9.10)?

Juridisesti tapahtumasarja oli maassamme ennakkotapaus, joten lukuisilta juristeilta saadut erilaiset näkemykset eivät tarjonneet ratkaisua.

Kaikesta tästä huolimatta ja edelleen kompromissiin pyrkien halusimme kuitenkin antaa Sepposelle mahdollisuuden aloittaa työt hänen valmiuksiinsa pohjautuvilla työehdoilla.

Miten tästä eteenpäin? Ruokolahti-puolue on rikki. Aikaa on puoli vuotta sen korjaamiseen. Seuraavan valtuuston ja hallituksen tulee voida aloittaa työnsä hyvistä lähtökohdista - senkin takia, että mukana on paljon uusia kasvoja.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä:

Tea Ainoa

Esko Ijäs

Pekka Kaski

Suna Kymäläinen

Juhani Liimatta

Timo Salmisaari

Mika Vanhatalo

Jenna Vertanen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut