Imatran yhteislukion penkkarit siirtyvät huhtikuulle – Abien kirjoitukset halutaan turvata

Penkkarihulinoissa turvavälien pitäminen ei onnistu ja maskitkin saattavat unohtua, sanoo lukion rehtori Mika Strömberg. Vanhojen tanssit järjestetään 14. toukokuuta.

Joonas Tapaninen

Viime helmikuussa penkkarit ehdittiin juhlia tavalliseen tapaan ennen kuin koronarajoitukset iskivät. Arkistokuva.
Viime helmikuussa penkkarit ehdittiin juhlia tavalliseen tapaan ennen kuin koronarajoitukset iskivät. Arkistokuva.

Imatran yhteislukion abit viettävät penkkareitaan 15. huhtikuussa 2021. Aiemmin penkkareita oli suunniteltu tavanomaiselle paikalleen helmikuun puolivälin tienoille, mutta epävarman koronatilanteen vuoksi tästä luovuttiin.

– Kirjoitukset kestävät maaliskuun loppuun, sitten tulevat pääsiäisen pyhät ja sen jälkeen lukiossa vaihtuu jakso. Päädyttiin siihen, että 15. huhtikuuta on hyvä ajankohta pitää penkkarit, sanoo lukion rehtori Mika Strömberg.

Strömberg jatkaa, että abien kirjoitukset halutaan turvata, joten penkkareiden juhliminen juuri ennen kirjoituksia ei tässä tilanteessa olisi järkevää. Ylioppilaaksi valmistuminen on kuitenkin penkkareita tärkeämpää.

– Vaikka abit käyvät nytkin koululla, he ovat eri ryhmissä ja eri paikoissa keskenään. Maskeja käytetään ja turvavälien pitäminen onnistuu. Penkkarihulinat ovat asia erikseen. Turvavälien pitäminen ei onnistu ja maskitkin saattavat unohtua. Riskien minimoimiseksi toimimme näin, rehtori summaa.

Rehtori: Penkkarit halutaan ehdottomasti pitää

Penkkarit ovat monelle abille yksi lukiotaipaleen kohokohdista.

– Penkkarit halutaan ehdottomasti pitää. Siirtämällä penkkarit myöhempään ajankohtaan saadaan pelivaraa, vaikka vielä ei tietenkään voida tietää, millainen koronatilanne on huhtikuun puolivälissä.

Jos penkkarit olisi pidetty lähiaikoina, olisi käytännössä kaikkea penkkareihin kuuluvaa jouduttu harkitsemaan tarkasti aina karkkien heittelystä lähtien.

– Voiko karkkeja heittää, kun niihin kuitenkin kosketaan? Jos penkkarit typistyisivät pelkkään rekka-ajeluun, tunnelma latistuisi. Toki esimerkiksi abishown voisi pitää pienemmälle porukalle, mutta ei se olisi sama asia. Ennemmin abit haluavat muistella penkkareita kuin sitä, että niitä ei pidetty.

Imatralla on tänä vuonna yhteensä lähes 140 abia.

Vanhojen tanssit siirrettiin toukokuulle

Vanhojen tanssien siirtämisestä toukokuulle on päätetty jo aiemmin. Näillä näkymin lukion kakkosluokkalaiset tanssivat perjantaina 14. toukokuuta. Mukana on noin 100 tanssijaa.

Strömberg kertoo, että tanssikurssi on jo alkanut. Lähiopetuskertoja ehti olla kaksi ennen etäopetukseen siirtymistä.

– Opettajat ovat tehneet videoita, jotta tansseja voi harjoitella kotona. On kuitenkin selvää, että täysin etänä tansseja ei saada esityskuntoon, joten välillä tanssijat harjoittelevat myös porukalla koronaturvallisuus huomioiden.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset