Koskenpartaalle etsitään kesäksi terassiyrittäjää, toiveissa idearikas kesäkeidas

Imatrankoskelle halutaan kesäksi lisää toimintaa.

Katri Ikävalko

Koskenpartaalle etsitään terassin pyörittäjää.
Koskenpartaalle etsitään terassin pyörittäjää.

Kaupunkikeskusta ry Imitsi etsii Koskenpartaalle kesäksi terassiyrittäjää. Terassi kuuluu olennaisesti kesän katukuvaan Koskenpartaalla ja siinä on ollut menneinä vuosina useita eri toimijoita. Viimeisimpänä terassia on pyörittänyt Broadway-ravintola, Vuoksen soturit, Imatran Ketterä ja PaSa.

Tänä vuonna terassia kaavaillaan leikkipaikan ja Buttenhoff-ravintolan välimaastoon. Terassi on kooltaan 100 neliömetriä ja sinne mahtuisi 80 asiakasta. Terassikausi halutaan avata huhtikuussa heti säiden salliessa. Viimeistään terassikausi päättyy syyskuun lopussa.

— Toimme, että saisimme siihen innovatiivisen tekijän ja idean, joka toisi elävyyttä ja actionia, sanoo Imitsin toiminnanjohtaja Liisa Marsio.

Lyhyt hakuaika

Hakemuksen voi jättää maaliskuun puoleen väliin saakka. Hakuaika on lyhyt, mutta se on mahdollistaa sen, että luvat ja muut tarpeelliset ehtii hakea ennen kauden alkua. Hakuvaiheessa toimijalla pitää olla valmiiksi konsepti ja liiketoimintasuunnitelma.

Marsio myöntää, että terassiyrittäjyydessä on omat haasteensa. Viime kesä oli auvoinen, mutta sateiden sattuessa voi olla vaikeampaa.

— Oman tuskansa se siihen tuo, koska ihmiset eivät viihdy sateella terassilla, Marsio tietää.

Toiveena kesäkeidas

Terassiyrittäjältä vaaditaan samat luvat kuin muiltakin ravintoloitsijoilta. Hyvän idean lisäksi arvostetaan paikallisuutta, esimerkiksi tuotteiden muodossa.

— Keskusta kärsii kutistumisesta. Liiketoiminta ideat voivat olla innovatiivisia ja hauskoja. Terassi voi olla paljon muuta kun kuin terassi, nykyään on paljon esimerkkejä siitä, miten kivoja keitaita voi rakentaa. Esimerkiksi Bikini Bay Ukoskassa, Marsio kuvailee.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset