Kuntorekka sen Natalia Balchyunenelle kertoi: Pitäisi liikkua enemmän

Minna Mäkinen

Natalia Balchyunene testasi puristusvoimaansa.

Minna Mäkinen

KKI-hankekoordinaattori Katariina Tuunanen.

Minna Mäkinen

Testin jälkeen oli vuorossa ryhmäpalaute.

Minna Mäkinen

Imatralta testirekka suuntaa Lappeenrantaan.

Pitäisi liikkua enemmän ja säännöllisesti. Lihasvoimaa voisi parantaa. Muun muassa nämä asiat omaan kuntoonsa liittyvät asiat tietää nyt Natalia Balchyunene. Hän kävi tiistaina Imatran Prisman eteen parkkeeratussa Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman kuntorekassa. Balchyunene oli päätynyt mittauttamaan omaa kuntoaan toimintakeskus Kipinän työporukan mukana.

— Se, miten hyvin työntekijät voivat on tärkeää heidän työssä jaksamisensa kannalta. Lähdimme tänne, koska tämä kävi työpäivän aikana ja ilman pitkää odottelua, kehui Kipinän toiminnanjohtaja Rita Wallenius.

Neljän testipisteen avulla luotiin käsitys testattavan tämänhetkisestä kunnosta. Tutkinnassa olivat puristusvoima, kehon koostumus, vyötärönympärys sekä kestävyyskunto. 20 minuutin rupeamassa ei tullut hiki.

— Matka hyvään kuntoon -rekkakiertueen tavoite on kiinnittää huomiota ihmisten työssä jaksamiseen ja työkykyyn sekä saada myös työnantajat tietoisiksi niistä, kertoo hankekoordinaattori Katariina Tuunanen.

Testaajina toimivat Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijat. Testin jälkeen tuloksista annettiin ulkona olevassa teltassa ryhmäpalaute.

Toimintakeskus Kipinässä on kiinnitetty jo tätä ennenkin huomiota työntekijöiden kunnon vaalimiseen.

— Olemme yrittäneet vähentää herkkujen määrää töissä, kertoo Wallenius.

Testirupeama oli Imatralla käynnissä tiistaina kello 10— 18. Testeihin oli ilmoittauduttu ennakolta. Kello 15 aikaan testissä oli käynyt Tuunasen mukaan jo yli 100 ihmistä.

Loppuviikon rekka testailee lappeenrantalaisten kuntoa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.