Ruokolahtelaissyntyinen Ella Brigatti mukana tekemässä aikuisille suunnattua poliittista sarjakuvaa — Kalterikaupunki julkaistaan keväällä

Ruokolahden Salosaaressa varttunut Ella Brigatti on yhdessä Tiina Tuomalan kanssa toteuttanut Kalterikaupunki-nimisen poliittisen sarjakuvan. Helsinkiläinen pienkustantaja Kulttuurikioski julkaisee Kalterikaupungin huhtikuussa 2017.

Kulttuurikioski kertoo tiedotteessaan, että Kalterikaupunki aloittaa poliittisen trilogian. Kalterikaupunkia kuvaillaan graafiseksi novelliksi, joka on aikuisille suunnattu poliittinen sarjakuva. Kirja sijoittuu Venezuelan vuoteen 2002, jolloin maassa tapahtui vallankumous.

Brigatti on tehnyt vapaaehtoistyötä Venezuelassa, joten idea kirjaan tuli häneltä. Hän on tehnyt kirjan kuvitukset. Tekstiosuus on Brigatin ja Tuomalan kummankin käsialaa.

Sisältö pohjautuu pitkälti Tuomalan Etelä-Amerikan vuosina kirjoittamiin päiväkirjoihin. Hän työskenteli tuolloin katulasten ja guajiro-intiaanien parissa.

Kalterikaupunkia on tehty vuodesta 2005 saakka.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.