Houkuttavatko uudet koulukeskukset muuttajia Imatralle? Näin uskoo Imatran kaupunki ja ryhtyy lanseeraamaan niitä 10 000 euron määrärahan turvin

Kaikille kolmelle koulukeskukselle laaditaan oma ohjelmansa. Vuoksenniskan koulukeskuksesta on julkaistu jo esittelyvideo.

Minna Mäkinen

Mansikkalan uusi koulukeskus otetaan käyttöön elokuussa 2020, Kosken uusi koulurakennus vuotta myöhemmin. Kuva syyskuulta.
Mansikkalan uusi koulukeskus otetaan käyttöön elokuussa 2020, Kosken uusi koulurakennus vuotta myöhemmin. Kuva syyskuulta.

Imatran kaupunki uskoo Imatran uusien koulukeskusten olevan jatkossa merkittävä vetovoimatekijä, kun Imatralle houkutellaan muuttajia.
Sen vuoksi kaupunki käynnistää Mansikkalan, Vuoksenniskan ja Kosken koulukeskusten lanseeraamisen. Kaupunginjohtaja Kai Roslakka on osoittanut viranhaltijapäätöksellä lanseeraukseen 10 000 euron määrärahan.
— Tarkoituksemme on kertoa paikallisesti ja myös valtakunnallisesti siitä, että Imatralla lunastetaan lupaus terveistä koulutiloista kaikille lapsille, kertoo viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen Imatran kaupungilta.
Jokaiselle koulukeskukselle laaditaan lanseeraukseen oma ohjelmansa. Tavoitteena on sekä paikallinen, maakunnallinen että valtakunnallinen näkyvyys.
Keskuksista tuotetaan myös markkinointimateriaalia. Esimerkiksi Vuoksenniskan koulusta on tehty jo video. Video julkistettiin verkossa maanantaina.

Niskalle tulossa tutustujia Kiinastakin

Koulukeskukset ovat herättäneet kiinnostusta muualla Suomessa.
— Emme ole toistaiseksi tilastoineet yhteydenottoja, mutta kyselyjä tulee viikoittain.
Mansikkalan koulutyömaahan on käynyt toistaiseksi tutustumassa yksi—kaksi vierailijaryhmää kuukaudessa. Työmaalla tiloja on esitellyt YIT:n henkilökunta.
Niskan koulukeskuksen tiloja on toistaiseksi esitelty huoltajille ja satunnaisille vierasryhmille.
— Tuloillaan ovat muun muassa ryhmät Kiinasta ja Punkaharjulta.

Vierailukäynneistä saatetaan periä maksu

Jatkossa kaupunki laatii kouluvierailuille konseptin.
— Emme voi sälyttää niitä koulujen henkilökunnalle. Joissakin kunnissa näistä vierailukäynneistä on peritty pieni maksu, kertoo Hupli-Oinonen.
Kouluvierailuiden organisoinnista on tarkoitus laatia suunnitelma syksyn aikana.

Luetuimmat

Kommentoidut