Pelastuslaitoksella noin 60 Liisa-myrskyn aiheuttamaa tehtävää torstaina – Yksittäisiä puita on raivattu ympäri Etelä-Karjalaa

Lukijan kuva

Etelä-Karjalan pelastuslaitos korjasi repsottavaa peltikattoa Kesämäessä Lappeenrannassa torstai-iltana.
Etelä-Karjalan pelastuslaitos korjasi repsottavaa peltikattoa Kesämäessä Lappeenrannassa torstai-iltana.

Liisa-myrsky on tuonut Etelä-Karjalan pelastuslaitokselle noin 60 vahingontorjuntatehtävää torstaina.

Pelastuslaitos kertoi, että myrskyn aiheuttamia vahingontorjuntoja on ollut kello 6.30 alkaen. Pelastustehtävät ovat työllistäneet päätoimista henkilöstöä ja sopimuspalokuntia ympäri Etelä-Karjalaa.

Tehtävät ovat olleet pääsääntöisesti yksittäisten kaatuneiden puiden raivauksia, mutta myös esimerkiksi repsottavia peltikattoja on korjattu kolmessa paikassa Lappeenrannassa.

Simolantiellä Kesämäessä pelastuslaitos kiinnitti peltikattoa paikalleen korjaamorakennukseen. Villalantiellä Ylämaalla myrsky repi irti peltiä navettarakennuksen katosta ja Kärpänpolulla Lauritsalassa omakotitalosta.

Puiden raivauksia on ollut ympäri Etelä-Karjalaa.

Pelastuslaitokselle tuli myös kaksi rakennuspalotehtävää torstaina iltapäivällä. Lappeenrannassa Suonionkadulla ei ollut varsinaista tulipaloa. Tehtävä johtui varomattomasta ruuanlaitosta.

Rautjärvellä hälytys johtui kylmälaitteen vikaantumisesta. Kylmälaitteesta aiheutunut käry aiheutti hälytyksen.

Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan voimakas tuuli jatkuu puoleen yöhön asti ja rauhoittuu sitten.

Etelä-Karjalassa tilanne rauhoittui jo kello 18 jälkeen. Sopimuspalokuntien asemavalmiuksia aloitettiin purkamaan kello 18.30 ja kello 19 aikaan pelastuslaitos purki johtokeskusvalmiuden.

Sähkökatkokartan mukaan Etelä-Karjalassa oli eniten sähköttömiä asiakkaita Savitaipaleella noin kello 18 aikoihin, jolloin Savitaipaleella oli yli tuhat taloutta ilman sähköä. Määrä laski iltaa kohti.

Kello 19.15 Lappeenrannan Energiaverkoilla oli noin 1600 sähkötöntä asiakasta. Parikkalan Valon alueella oli sähköttömiä talouksia hieman yli 400 ja Imatran seudun sähkönsiirrolla jotakin kymmeniä.

Uutista on päivitetty kello 18.15 ja kello 19.21.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset