Haminassa paloi vanha koulu —Tulipalo sai dramaattisen käänteen kesken sammutuksen, kun sisältä löytyi kaasupulloja

Tuhoutuneen rakennuksen raunioista saattaa nousta vielä illalla höyryä, mutta se ei ole savua eikä siellä pala enää.

Lukijan kuva Jenna Pärtty

Vanha koulurakennus tuhoutui kokonaan tulipalossa.

Kymenlaakson pelastuslaitosta lähes koko sunnuntaipäivän työllistänyt Kannusjärven entisen koulun palo Haminassa alkaa olla sammutettu.

Päivystävä palomestari Toni Kuoppamäki kertoo, että kello 18 mennessä viimeisetkin kekäleet on sammutettu ja palokunta poistuu paikalta.

— Tehtiin ulkosammutusta ja hallittiin paloa, ettei se leviä läheiseen metsikköön.

Paloa oli enimmillään sammuttamassa 15 pelastuslaitoksen yksikköä.

Kuoppamäen mukaan palojäännöksestä saattaa nousta vielä illalla höyryä, mutta hän vakuuttaa, että se ei ole savua eikä raunioissa pala enää.

Vanha koulu, joka sijaitsee Keskikyläntien varressa noin puoli kilometriä ennen uutta koulua, tuhoutui tulipalossa kokonaan. Palo syttyi aamulla ja siitä tehtiin hälytys hieman ennen kello yhdeksää.

Liekehtivästä talosta kuului tussahduksia

Palo sai sammutuksen alkuvaiheessa dramaattisen käänteen, kun savusukeltajat löysivät muutamia kaasupulloja. Kun liekehtivästä talosta kuului myös tussahduksia, huomattiin, että pulloja on lisää palavassa rakennuksessa.

Pelastuslaitos vetäytyi sammuttamaan paloa pelkästään ulkoa. Kuoppamäen mukaan savusukeltajat olivat kuitenkin ehtineet tutkia vapaa-ajan asuntona viime vuodet olleen rakennuksen eivätkä löytäneet sieltä ketään. Tulipalon sattuessa talo oli ollut tyhjillään.

— Tehtiin ulkosammutusta ja hallittiin paloa, ettei se leviä läheiseen metsikköön. Rakennuksia ei ole lähellä, joten muuta leviämisvaaraa ei ollut, Kuoppamäki kertoi.

Lukijan kuva Jenna Pärtty

Palo oli ilmiliekeissä ennen kuin palokunta ehti paikalle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset