Nuorisotilat Hengaamo ja Kertsi siirtävät toimintansa Mansikkalan uuteen koulukeskukseen: "Nuorisotyöntekijän tehtävä on työskennellä siellä, missä nuoret ovat"

Nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa jokaisella koulukeskuksella uuden lukuvuoden käynnistyessä torstaina. Ohjaajat ovat tavoitettavissa koko koulupäivän ajan.

Santeri Tynkkynen

Nuorten kohtaamispaikkana toimii jatkossa Mansikkalan uuden koulukeskuksen aulatila.
Nuorten kohtaamispaikkana toimii jatkossa Mansikkalan uuden koulukeskuksen aulatila.

Syksy tuo muutoksia Imatran kaupungin nuorisopalveluiden toimintaan. Aikaisemmin Imatrankoskella toiminut nuorisotila Hengaamo ja Vuoksenniskalla toiminut nuorisotila Kertsi siirtävät toimintansa Mansikkalan koulukeskukseen.

Uudessa koulukeskuksessa nuorten uutena kohtaamispaikkana toimii aulatila. Toimintaa järjestetään kahtena iltana viikossa.

Nuorisotilassa voi jatkossakin pelata entiseen tapaan biljardia, pingistä sekä lauta- ja konsolipelejä.

– Nuorisotyöntekijän tehtävä on työskennellä siellä, missä hänen työkenttänsäkin on eli siellä missä nuoret ovat ja nähdä heidät kokonaisuutena. Nuorisotyö koulukeskuksilla mahdollistaa nuorten kohtaamisia päivällä, illalla, sekä erilaisissa tapahtumissa, toiminnoissa ja retkillä, kertoo vastaava nuoriso-ohjaaja Marika Vento muuton taustoista Imatran kaupungin tiedotteessa.

Nuorisotilan käyttäjien tulee huomioida, että Mansikkalan uusi koulukeskus on kengätön. Imatrankoskella Torigalleriassa jatkossakin palvelevat Ohjaamo sekä etsivä nuorisotyö.

Nuoriso-ohjaajat tavattavissa koulujen alkaessa

Nuorisotilan lisäksi Imatran nuoriso-ohjaajat työskentelevät kouluilla. Mansikkalan koulukeskuksen lisäksi nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa Kosken ja Vuoksenniskan koulukeskuksilla, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa jokaisella koulukeskuksella uuden lukuvuoden käynnistyessä torstaina. Ohjaajat ovat tavoitettavissa koko koulupäivän ajan.

Nuorisotilojen ja koulukeskusten lisäksi ohjaajia voi tavata myös kaupungilla. Nuoriso-ohjaajat liikkuvat sellaisissa paikoissa, joita nuoriso suosii.

Heihin voi ottaa yhteyttä myös sosiaalisen median kanavien kuten Facebookin, Instagramin ja Snapchatin kautta.

Imatralla nuorten kanssa toimivat nuoriso-ohjaajat Tuula Silventoinen, Jaana Lipsanen ja Anne Tiainen.

Nuorisotyö kouluissa

Milloin nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa kouluilla?

Tiistaisin Kosken koulukeskuksella, Mansikkalan koulukeskuksella ja Vuoksenniskan koulukeskuksella.

Keskiviikkoisin kello 16–21 Mansikkalan koulukeskuksella 26. elokuuta alkaen.

Torstaisin vaihtelevasti Mansikkalan koulukeskuksella.

Joka toinen perjantai kello 16–21 Mansikkalan koulukeskuksella 21. elokuuta alkaen.

Lukuvuoden alkaessa torstaina 13.8. nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa jokaisella koulukeskuksella koko koulupäivän ajan.

Luetuimmat