”Annetaanko Imatran vanhimman koulurakennuksen tuhoutua hiljaisesti?” — Kyläyhdistys huolissaan Itä-Siitolan vanhan puukoulun kohtalosta

Tyhjillään oleva rakennus on edelleen Etelä-Karjalalan ulosottoviraston listoilla. Neljä myyntiyritystä ei ole johtanut kauppoihin. Seuraavaksi kiinteistö siirtyy kiinteistönvälittäjälle.

Minna Mäkinen

Rakennus näyttää pihan puolelta tältä.
Rakennus näyttää pihan puolelta tältä.

Itä-Siitolassa tyhjillään olevan, vanhan puukoulun tulevaisuus huolettaa Itä-Siitolan kyläyhdistystä. Rakennuksen kohtaloa surtiin kyläyhdistyksen hallituksen kokouksessa tällä viikolla.
— Rakennus alkaa näyttää ulkoapäin jo siltä, että sille pitäisi tehdä jotain pikaisesti. Olemme huolissamme siitä, annetaanko Imatran vanhimman koulurakennuksen tuhoutua hiljaisesti. Se on kuitenkin osa Imatran kulttuurihistoriaa, toteaa kyläyhdistyksen tiedottaja Leena Pohjalainen.
Kyläyhdistys on pohtinut, millaista toimintaa rakennuksessa voisi olla.
— Kesäkahvilatoiminta ja aamiaismajoitus olisivat ehkä mahdollisia. Nyt tarvittaisiin joku taho, joka lähtee rakennusta pelastamaan. Kyläyhdistyksellä ei ole siihen mahdollisuutta, Pohjalainen sanoo.

Minna Mäkinen

Rakennuksen räystäät ovat kärsineet.
Rakennuksen räystäät ovat kärsineet.

Kohde kiinteistönvälittäjälle

Etelä-Karjalan ulosottovirasto yritti myydä Itä-Siitolan vanhaa koulua viimeksi syyskuussa nettihuutokaupassa. Järjestyksessä neljäs myyntiyritys ei johtanut kauppoihin.
— Rakennus on edelleen meidän listoillamme. Ajatus on, että vaihdamme nyt myyntitapaa. Kohde on menossa kiinteistönvälittäjälle, kertoo johtava kihlakunnanvouti Nina Wiberg Etelä-Karjalan ulosottovirastosta.
Korkeimmat tarjoukset ovat tähän mennessä jääneet reiluun 50 000 euroon. Sellaisella hinnalla ei kauppoja ole tehty. Rakennus on ollut tyhjillään, mutta Wibergin mukaan siellä on päällä peruslämpö.
— Meillä on olemassa oma käsitys rakennuksen arvosta. Välittäjälle tulee aikanaan hintapyyntö ja tarjouksia otetaan vastaan.

Minna Mäkinen

Kuistissa on hienoja yksityiskohtia.
Kuistissa on hienoja yksityiskohtia.

Katsojia on käynyt ympäri Suomen

Wiberg uskoo Itä-Siitolan koulun olevan ostajia kiinnostava kohde.
— Aiemmilla kierroksilla katsojia on tullut ympäri Suomen.
Jos kiinteisö ei käy kaupaksi välittäjän avullakaan, perutaan ulosmittaus.
— Sen jälkeen asia jää omistajatahon ja velkojatahon selvitettäväksi.
Vuonna 1897 rakennettu, 493 neliön rakennus on viimeksi ollut yksityisasuntona. Siellä toimi jonkin aikaa myös sisustustavaraa myynyt Country-puoti.

Minna Mäkinen

Rikkinäinen ikkuna
Rikkinäinen ikkuna

Minna Mäkinen

Country-puodin kyltti roikkuu seinässä edelleen.
Country-puodin kyltti roikkuu seinässä edelleen.

Realisointeja vireillä ennätysmäärä

Etelä-Karjalan ulosottovirastolla on tällä hetkellä realisoitavana pitkälti yli sata asuin- tai liiketilaa.
— Määrä on suuri. Viime vuonna realisointeja tuli vireille ennätysmäärä, paljon enemmän kuin kolmena aikaisempana vuotena.
Kulunut tammikuu ei näytä mitään merkkejä tahdin hiljenemisestä. Realisointeja tuli viime kuussa vireille kahdeksan, kun tammikuussa 2017 määrä oli neljä ja tammikuussa 2016 kolme.
— Realisointipyyntöjä on paljon enemmän kuin mitä pystymme nykyisillä resursseilla hoitamaan, Wiberg toteaa.

Minna Mäkinen

Kuistille on jäänyt tavaraa.
Kuistille on jäänyt tavaraa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset