Ei parta pahoille kasva, mutta Ketterän Rudolfs Maslovskisille kasvaa — ”Nyt pudotuspeleissä se on saanut kasvaa vähän pidemmäksi”

Kalle Sipiläinen

Imatran Ketterän latvialaisväkkärä Rudolfs Maslovskis sanoo yllättyneensä siitä, miten hyvä organisaatio Ketterällä on, vaikka Suomi-sarja on vasta maan kolmanneksi korkein sarjataso. — Tuntui hyvältä, että he halusivat pitää minut myös tälle kaudelle, koska joukkueella on tavoitteita. Se motivoi pelaajiakin pelaamaan paremmin joukkueelle, Maslovskis kertoo.

Parta on olennainen osa puolitoista vuotta sitten Imatran Ketterään rantautuneen ja pirteillä otteillaan yleisönsuosikiksi nopeasti kohonneen pienen latvialaisväkkärän Rudolfs Maslovskisin olemusta.

Tähän on reagoinut myös seuran markkinointiosasto. Kaiken muun normaalin fanituoterekvisiitan lisäksi Ketterän kotipeleissä myyntipöydältä saa nykyään ostaa myös ”Rudi”-tekoparran naamansa koristukseksi.

— Nyt pudotuspeleissä se on saanut kasvaa vähän pidemmäksi. Ei minulla tavallisesti ihan näin pitkä parta ole, 21-vuotias latvialainen vakuuttaa.

Maslovskis oli viime kevätkaudella yksi Ketterän ahkerimmista pistenikkareista ja on jatkanut samaa rataa myös tällä kaudella.

Sekä Suomi-sarjan runkosarjassa että pudotuspeleissä latvialainen oli imatralaisten toiseksi tehokkain pelimies ykkösketjua johtavan Jesse Juntheikin jälkeen.

— Jos olet pieni, sinun pitää olla nopea. Pitää olla hyvä tasapaino. Jos niitä ominaisuuksia ei ole, pelaamisesta tulee vaikeaa, Maslovskis kertoo, millä eväin vain 171-senttinen kiekkoilija pärjää kaukalossa.

Pelitilanteissa pitää olla myös kova, koska aina löytyy isompia pelaajia, jotka haluavat kolata pienemmän miehen kaukalossa.

— En välitä, jos minua taklataan, sillä olen tottunut siihen. Koko elämäni se on ollut ihan samanlaista. En edes ajattele sitä paljon.

Latvian nuorten maajoukkueiden vakiokalustoon aiempina vuosina kuulunut ja myös kolme miesten maaottelua pelannut Maslovskis kuvailee itseään pelintekijäksi, joka yrittää kehittyä myös maalintekijänä.

— Tärkeintä on se, että ketjukavereiden kanssa löytyy oikea kemia. Vaikka välillä tulee huonoja vaihtoja, pitää vain yrittää pysyä positiivisena. Itse en ole sellainen tyyppi, joka huutaa muille, jos peli ei kulje.

Tänään alkavassa jääkiekon Mestiksen karsintasarjassa Ketterä tavoittelee nousua toiseksi ylimmälle sarjatasolle toisena keväänä peräkkäin.

Iisalmessa pelattavassa avausottelussa vastassa sama Peli-Karhut, joka vuosi sitten vei ääriään myöten täydessä Imatran jäähallissa suoran sarjanousun katkerasti Ketterän nenän edestä.

Pohjois-Savosta on edessä pikainen paluu Imatralle, sillä ensimmäisen kotipelinsä Ketterä pelaa heti lauantaina. Vastassa on yksi sarjapaikkaansa puolustamaan joutuneista Mestis-ryhmistä, Kajaanin Hokki.

— Kun tulin tänne, Mestis oli tavoitteena. Tavoitteena on nousta sinne Ketterän kanssa. En ole ajatellut asioita tätä kevättä pidemmälle, Maslovskis raamittaa tavoitteitaan kiekkoilijana.

Mestis-paikka tarjolla vain kahdelle halukkaalle

Imatran Ketterä ja Kalajoen JHT etenivät Suomi-sarjasta pudotuspelien jälkeen Mestiksen karsintasarjaan. Runkosarjan voitti ylivoimaisesti Ketterä ja Kalajoki oli lähes yhtä suvereeni kakkonen.

Mestiksestä sarjapaikkaansa puolustamaan joutuivat runkosarjan kolme viimeistä: Kajaanin Hokki, JYP-akatemia ja IPK.

Viiden joukkueen kaksinkertainen karsintasarja on armoton. Ainoastaan sarjan kaksi parasta joukkuetta lunastavat paikan Mestikseen kaudelle 17—18. Näin ollen yksi kolmesta Mestis-joukkueesta putoaa varmuudella ja noustakseen Ketterän tai JHT:n pitäisi jättää taakseen vähintään kaksi Mestis-joukkuetta.

Tämä siksi, koska Mestiksen joukkuemäärä putoaa takaisin 12:een kaudeksi 17—18. Tällä kaudella toiseksi ylimmällä sarjatasolla on kiekkoillut 13 joukkuetta, koska konkurssiin ajautuneen Espoon Bluesin perillinen Espoo United sai paikan Mestiksestä.

Ketterän ottelut Mestiksen karsintasarjassa: pe 17.3. klo 18.30 IPK (v), la 18.3. klo 17 Hokki (k), ma 20.3. klo 18.30 JYP Akatemia (v), la 25.3. klo 17 IPK (k), ma 27.3. klo 18.30 JYP-akatemia (k), ke 29.3. klo 18.30 JHT (v), pe 31.3. klo 18.30 Hokki (v), 1.4. klo 17 JHT (k).

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.