Stora Enso käynnisti uuden tuotantolinjastonsa Hylten tehtaalla Ruotsissa – siellä syntyy muotoonpuristettavasta kuidusta valmistettavia ruokapakkauksia

Yritys investoi uuteen tuotantolinjaan noin viisi miljoonaa euroa.

Minna Mäkinen

Stora Enso ryhtyi valmistamaan uusiutuvia, kierrätettäviä ja biohajoavia ruokapakkauksia Ruotsissa Hylten tehtaalla. Kuvituskuva Kaukopäästä.
Stora Enso ryhtyi valmistamaan uusiutuvia, kierrätettäviä ja biohajoavia ruokapakkauksia Ruotsissa Hylten tehtaalla. Kuvituskuva Kaukopäästä.

Stora Enso on käynnistänyt muotoonpuristettavasta kuidusta valmistettavien ruokapakkausten tuotannon Ruotsissa Hylten tehtaalla.

Yritys kertoi vuosi sitten investoivansa Hylten tehtaan uuteen tuotantolinjaan viisi miljoonaa euroa. Ensimmäisten tuotteiden oli tarkoitus tulla markkinoille vuoden 2019 loppuun mennessä.

Nyt toimintansa aloittaneella tuotantolinjalla tehtävät ruokapakkaukset ovat uusiutuvia, kierrätettäviä ja biohajoavia. Yrityksen ekotuotesarjan tuotteissa ei ole muovia tai per- ja polyfluorialkyydiyhdisteitä.

Hylten lisäksi Stora Enso on investoinut muotoonpuristettujen kuitutuotteiden kapasiteetin lisäämiseen Qian’anin tehtaalla Kiinassa. Molempien tehtaiden vuotuinen kapasiteetti on noin 115 miljoonaa kappaletta tuotetta.

Muotoonpuristetut kuitutuotteet valmistetaan puupohjaisista massoista, joihin saadaan kolmiulotteinen muoto puristuskoneella. Tuotteiden valmistukseen käytettävä sellu tulee metsistä Pohjoismaista.

Luetuimmat