Imatran kaupunki ei jatka keskustelua venesatamasta — Turpakäräjille Lammassaaren satamaoperaattorista tuli yksiselitteinen välipäätös

Kai Skyttä

Imatran venesatama siirtyi yksityiselle operaattorille vuonna 2015.
Imatran venesatama siirtyi yksityiselle operaattorille vuonna 2015.

Keskustelu Imatran venesataman tilanteesta on loppuun käsitelty sanoo Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.)

— Imatran kaupungilla on sopimus satamasta ja yksi ja ainoa sopimuskumppani. Meillä on vahva usko, että sopimusta noudatetaan.

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajisto oli kutsunut maanantaina kaupunkikehityslautakunnan nykyisen ja edellisen kauden puheenjohtajiston sekä johtavia viranhaltijoita neuvottelutilaisuuteen, jossa ruodittiin kuukausia jatkunutta keskustelua Lammassaaren venesataman tilanteesta.

Palaverin lopputulos oli, että kaupunki toimii sopimuksen mukaisesti ja uskoo myös muiden toimivan samalla tavalla.

Venesatama luovutettiin rakenteineen yksityiselle toimijalle vuonna 2015 pitkäaikaisella sopimuksella.

New Port Imatra sitoutui sopimuksessa uusimaan vanhat laiturit ensi vuosikymmenen puoliväliin menessä ja noudattamaan venepaikkojen hinnoittelussa kohtuullisuutta.

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs pitää palaverin antia hyvänä.

— Saimme selvitettyä monta asiaa, sovimme seuraavista toimenpiteistä meidän osalta ja nyt katsomme eteenpäin.

Äikäs muistuttaa, että kaupungin tehtävänä on seurata sopimuksessa määriteltyjä venepaikkahintoja ja tulevia investointeja. New Port Imatra tullee lähiaikoja viestittämään ensi veneilykauden ratkaisuista erikseen.

— Se on operaattorin asia ja toki käymme keskustelua heidän kanssaan siitä, että tulevalla veneilykaudella hommat hoituvat sujuvasti.

Luetuimmat

Kommentoidut