Saimaan Veneen lähtö satamasta varmistettiin—Kaupunginhallitus blokkasi kaupunkikehityslautakunnan mahdollisuuden puuttua asiaan

Minna Mäkinen

Kaupunginhallitukseen edennyt kiista koski satamatoimiston maavuokrasopimusta, joka oli tehty vuoteen 2021 saakka.
Kaupunginhallitukseen edennyt kiista koski satamatoimiston maavuokrasopimusta, joka oli tehty vuoteen 2021 saakka.

Imatran kaupunginhallitus ei puutu viranhaltijapäätöksellä irtisanottuun maavuokrasopimukseen Imatran venesatamassa.

Saimaan Vene Oy joutuu siirtämään kolmen kuukauden irtisanomisajan kuluessa satamatoimistoksi pystytetyn hirsirakennuksen satamasta. Toinen mahdollisuus on löytää rakennukselle kaupungin hyväksymä vuokralainen.

Hallitus otti asian käsiteltäväkseen, mutta ei käyttänyt siinä hallinnollista otto-oikeuttaan. Päätöksen lisäpontena kirjattiin lausuma, että kaupunki ei toistaiseksi neuvottele Saimaan Vene Oy:n kanssa.

Päätöksen muotoilut merkitsevät sitä, että kaupunkikehityslautakunta ei voi ottaa irtisanomista käsiteltäväksi omalla otto-oikeudellaan eikä lautakunnan päätöksellä voida aloitta neuvotteluja uudesta vuokrasopimuksesta. Menettelytapa oli läimäys lautakunnan puheenjohtajana toimivalle Antero Latulle (sd.), jonka aktiivisuus venesatama-asiassa on ärsyttänyt kokoomuslaisia päättäjiä.

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs sanoi huhtikuun alussa irti vuokrasopimuksen sillä perusteella, että vuokrauksen tarkoitus ei enää toteudu, kun Saimaan Veneen hoitamat tehtävät siirtyivät talvella Imatran Venekerholle.

Saimaan Vene oli tyytymätön vuokrasopimuksen irtisanomiseen ja oli pyytänyt kaupunkia neuvottelemaan viranhaltijapäätöksestä.

Maavuokrasopimuksen irtisanominen on ajallisesti jatkoa kuukausia jatkuneelle erimielisyyksille ja kiistelylle Lammassaaren satamasopimuksesta ja satamapalveluiden järjestämisestä. Saimaan Vene Oy sanoi viime vuoden joulukuussa irti palvelusopimuksensa satamaoperaattori New Port Imatra Oy:n kanssa.

Uudeksi isännöinti- ja kiinteistöhuoltopalveluiden toteuttajaksi valittiin maaliskuussa Imatran Venekerho.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset