Mustan ja valkoisen teatterifestivaalin Katri Lätt elättelee toiveita siitä, että Imatralla voitaisiin kesällä nähdä kansainvälistä teatterikulttuuria – tapahtuman kohtalosta päätetään ensi kuussa

Heinä-elokuun vaihteessa Imatralla järjestettävään teatterifestivaaliin on ehditty kiinnittää kaksi esiintyjäkokoonpanoa. Vaihtoehtoisesti tapahtumaa harkitaan siirrettäväksi syksyyn tai ensi vuoteen.

Näyttökaappaus simulaatiosta

Ulkoilmaesitykset ovat olennainen osa Mustan ja valkoisen teatterifestivaalia. Viime kesän avausnäytelmä keräsi Koskenpartaalle yleisöä.
Ulkoilmaesitykset ovat olennainen osa Mustan ja valkoisen teatterifestivaalia. Viime kesän avausnäytelmä keräsi Koskenpartaalle yleisöä.

Koronaepidemia varjostaa tulevan kesän tapahtumia. Imatralla heinä-elokuun vaihteessa järjestettävän Mustan ja valkoisen teatterifestivaalin kohtalosta päätetään toukokuun aikana, kertoo Mustan ja valkoisen teatteri ry:n puheenjohtaja Katri Lätt.

– Tällä hetkellä mennään mallilla, että festivaali järjestettäisiin. Toukokuussa pidämme kokouksen ja sovimme siitä, siirretäänkö sitä syksyyn tai ensi vuoden puolelle. Seurataan myös, mitä muut tekevät.

Tapahtuman markkinointi on joka tapauksessa tällä hetkellä jäissä. Festivaaliin ehdittiin vahvistaa kaksi esiintyjäkokoonpanoa. Sopimukset on allekirjoitettu suomalaisen WHS Teatterin ja Espanjan Baskimaalta tulevan Kukai Dantza Companyn kanssa.

– Baskimaalaiset esiintyjät ovat jo ilmoittaneet hyväksyvänsä sopimuksen, vaikka tapahtumaa siirrettäisiin. Muiden esiintyjien kanssa ei ehditty sopimusvaiheeseen. He odottavat nyt, miten tilanne kehittyy, Lätt sanoo.

Mustan ja valkoisen teatterifestivaali on Kaakkois-Suomen suurin teatterifestivaali. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin kesäkuun alussa, jolloin Imatralla teatterikulttuurista nautti viiden päivän aikana noin 6 000 katsojaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset