Imatralaislähtöinen Pietu Wikström, 25, näyttelee pääosaa Ylen kauhu-mysteerisarjassa Hiljaisten palvelijat — ”Tuntuu itselle isolta asialta, että heti ensimmäinen rooli voi olla näin iso”

Kotimainen kauhu-mysteerisarja pyörähtää käyntiin Yle TV2:lla ja Yle Areenassa 1. marraskuuta. Hiljaisten palvelijat -sarjan päärooli on Imatralla aikoinaan näyttelemisen aloittaneelle Wikströmille ensimmäinen televisiorooli.

Jukka Lintinen/Ylen kuvapalvelu

Pietu Wikström esittää sarjassa Luukas Raakamaa, joka aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa.
Pietu Wikström esittää sarjassa Luukas Raakamaa, joka aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa.

Imatralaislähtöinen Pietu Wikström, 25, näyttelee pääosaa marraskuun alussa alkavassa Ylen kauhu-mysteerisarjassa Hiljaisten palvelijat. Kotimainen kauhua, mysteeriä ja draamaa yhdistelevä viisiosainen sarja esittelee katsojalle Helsingin synkän ja ennennäkemättömän puolen.

Wikström esittää sarjassa 19-vuotiasta Luukas Raakamaa, joka aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa, joka tekee ruumisnoutoja ainoastaan yöaikaan virka-aikojen ulkopuolella.

— Kun Luukas lähtee noudoille, niin alkaa tapahtua kummallisia juttuja, Luukasta näyttelevä Pietu Wikström kertoo sarjasta.

Hiljaisten palvelijat -sarja on ensimmäinen isompi kamera- ja televisiorooli Wikströmille. Sarja ja pääroolin saaminen on ollut hänelle todella suuri asia.

— Tuntuu itselle isolta asialta, että heti ensimmäinen rooli voi olla näin iso. Sellainen fiilis on tullut, että minua ymmärretään näyttelijänä sekä taiteilijana, hän sanoo.

Roolihahmolla samanlaisia ajatuksia kuin näyttelijällä

Wikströmin roolihahmo Luukas on hänen mukaansa vapaudenkaipuinen nuori ihminen, jolla on ajatuksena päästä irtoamaan perheestään ja jopa Suomesta. Luukas suunnittelee elämää ja seikkailuja kaverinsa Miksun kanssa.

Luukaksen perhesuhteet ovat monimutkaiset, ja hän on asunut suurimman osan elämästään yksinhuoltajaisän kasvattamana.

Wikström pääsi itse paljon vaikuttamaan roolihahmoon, kun he ohjaaja Juhana von Baghin kanssa yhdessä loivat hahmoa. Ohjaaja luotti siihen, että Wikström tietää, mitä roolihahmo haluaa ja millainen se on.

— Sen myötä roolihahmoon ei tuntunut vaikealta päästä sisään, hän kertoo.

Wikström näkee, että hänessä itsessään ja roolihahmossa on paljon samanlaisuuksia.

— Olemme molemmat samankaltaisia tyyppejä, ja ajattelemme monista asioista samalla tavalla. Luukaksen tausta on kuitenkin aivan erilainen kuin omani, ja siellä on paljon sellaista mitä minun elämässäni ei ole, hän kertoo.

Näyttelemisen lisäksi Wikström tekee musiikkia

Imatralla 13-vuotiaana IRTI-teatterissa näyttelemisen aloittanut Wikström muutti 16-vuotiaana Helsinkiin opiskelemaan Kallion ilmaisutaitoon painottuvaan lukioon.

Edelliset kuusi vuotta hän opiskeli Teatterikorkeakoulussa, josta hän valmistui keväällä teatteritaiteen maisteriksi. Parhaillaan hän on mukana tekemässä toista televisiosarjaa, joka tulee MTV:lle ensi keväänä.

Näyttelemisen lisäksi hänellä on muitakin projekteja, nimittäin hän luo uraa myös artistina.

— Teen tällä hetkellä omaa räppiprojektia. Räppään artistinimellä Kuopus, ja olemme parhaillaan tekemässä levyä, hän kertoo.

Sarjan alkua odotetaan

Hiljaisten palvelijat -kauhu-mysteerisarja pyörähtää käyntiin Yle TV2:lla perjantaina 1. marraskuuta kello 21:50 alkaen. Yle Areenaan kaikki jaksot tulevat samana päivänä kello 00:01.

Wikström odottaa innolla, että sarja pyörähtää käyntiin televisiossa.

— Odotan, että pääsen ihmisten kanssa keskustelemaan sarjasta. Toivon, että sarja saa mahdollisimman paljon katsojia, koska tämän kaltaista ei ole juurikaan Suomessa aikaisemmin tehty.

Sarjan on ohjannut Juhana von Bagh, käsikirjoittanut Jani Naumoff ja kuvannut Petri Hyryläinen. Wikstömin lisäksi sarjan pääosissa nähdään Jari Virman, Mikko Nousiainen sekä Tiina Weckström.

Kommentoidut