Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli palasi palkintokorokkeelle Barcelonassa loukkaantumisensa jälkeen

Niki Tuuli kirkasti sunnuntain ensimmäisen lähdön neljännen sijansa nousemalla palkintokorokkeelle. Hector Garzón ja Yari Montellan yhteentörmäys varmisti Tuulille kakkossijan.

Kai Skyttä

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Valenciassa loukkaantunut Niki Tuuli teki paluun kilparadalle. Arkistokuva.
Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Valenciassa loukkaantunut Niki Tuuli teki paluun kilparadalle. Arkistokuva.

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli on palannut kilparadalle Espanjan mestaruussarjan Moto2-luokassa loukkaantumisensa jälkeen.

Barcelonassa ajetussa kilpailussa Tuuli ylsi lauantain aika-ajossa kolmanteen lähtöruutuun alle kymmenyksen erolla kärkeen. Sunnuntain ensimmäisessä kilpailussa Tuuli ylitti maaliviivan neljännellä sijalla, mutta kirkasti sijansa toisessa lähdössä hopealle.

— Otin kisaan ihan ok lähdön, mutta Hector Garzón kanssa taisteleminen päästi Edgar Ponsin jo alkukierroksilla sen verran karkuun, että ei oikein tullut edes mahdollisuutta yrittää roikkua perässä. Niimpä Pons ajoi kärjessä meiltä karkuun ja jäimme taistelemaan Garzón ja Yari Montellan kanssa kakkospaikasta, Tuuli summaa kilpailun kulkua.

Tuuli pääsi ajamaan maaliin toisella sijalla, kun Garzó ja Montella kolaroivat keskenään.

— Se on tunnustettava, että Ponsin kyytiin ei tänään vauhti riittänyt ja kakkospaikka on se on mitä tänään oli kakkoslähdöstä irti saatavissa, Tuuli summaa.

Tuulin kausi jatkuu MotoE-testeillä ensi viikonloppuna. Seuraavan Espanjan mestaruussarjan osakilpailu ajetaan Aragónissa 12.— 14. heinäkuuta.