Asutus työntyy Saimaan rannoille Imatralla: uudesta Maisemarannan asuinalueesta vetoapua Ukonniemen kampukselle?

Miltä kuulostaisi omakotitalo Saimaa-näkymillä Maisemarannassa?

Sen nimistä asuinaluetta kaavaillaan Lempukan ja Hossukan väliin Imatralla.

Metsävaltainen alue on yleiskaavassa toistaiseksi virkistysaluetta. Yleiskaavan tarkistus on kuitenkin käynnistymässä, ja kaavoittaja on varautunut uuden asuinalueen piirtämiseen.

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäksen mukaan Lempukan ja Hossukan väliselle alueelle voitaisiin suunnitella rivitaloja, pienkerrostaloja ja omakotitaloja.

Asukkaita mahtuisi satoja, kenties jopa tuhat.

Näköpiirissä ei ole mitään kansainvaellusta Imatralle, Äikäs myöntää. Hänestä uusi asuinalue täydentäisi kuitenkin kaupunkirakennetta ja auttaisi houkuttelemaan uusia asukkaita.

— Meillä on oltava hyviä, houkuttelevia paikkoja rakentamiselle ja asumiselle suhteessa muihin kuntiin itäisen Kaakkois-Suomen alueella, Äikäs painottaa.

Yksi vetovoimatekijä on koulu.

Ukonniemen koulukampus ja uusi Maisemarannan asuinalue kulkevatkin suunnitelmissa käsi kädessä.

Lisää aiheesta tämän päivän lehdessä ja digilehdessä.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat