Imatran raiskausyritys on yhä selvittämättä: Poliisi on saanut valvontakameroista apua, mutta ohi ajanut auto on edelleen tavoittamatta

Vappuna tapahtuneesta raiskauksen yrityksestä etsitään tummaihoista, afrotukkaista miestä.

Anu Pakarinen

Raiskauksen yritys tapahtui näissä maisemissa. Nainen käveli yksin Koskenpartaalta Lappeentielle, kun epäilty  lähti seuraamaan häntä kävelykadun Urhonkadun puoleisessa päässä.
Raiskauksen yritys tapahtui näissä maisemissa. Nainen käveli yksin Koskenpartaalta Lappeentielle, kun epäilty  lähti seuraamaan häntä kävelykadun Urhonkadun puoleisessa päässä.

Imatralla viime viikolla tapahtunut raiskauksen yritys on yhä selvittämättä.

— Yhtään havaintoa ei ole tullut, eikä auton kuljettajakaan ole ilmoittanut, kertoo rikoskomisario Ari Järveläinen.

Raiskausyritys tapahtui Imatrankosken Lappeentiellä lähellä R-kioskia vappuna 1. toukokuuta kello 2.20–2.30 välisenä aikana.

Teosta epäillään tummaihoista miestä, jolla on korkea afrokampaus.

Mies lähti seuraamaan 20–30-vuotiasta naista ja pyysi tätä mukaansa. Kun nainen kieltäytyi, mies tarttui kiinni ja alkoi repiä naisen yltä päällysvaatteita. Teko keskeytyi ohi ajaneen auton hidastettua vauhtia, jolloin epäilty irrotti otteensa ja nainen pääsi karkuun.

Hyvin harvinainen tapaus

Nainen kävi perjantaina tekemässä rikosilmoituksen raiskauksen yrityksestä.

Poliisin mukaan valvontakameroista on saatu tukea uhrin kertomukselle.

— Itse teko ei ole tallentunut kameroihin, mutta saimme muuta vahvistusta, että kuvailtu tapahtumien kulku on todennäköinen, Järvinen luonnehtii.

Järveläinen pitää tapausta uhrin kannalta järkyttävänä, yleisen turvallisuudentunteen kannalta huolestuttavana sekä muutenkin poikkeuksellisena. Tyypillisesti seksuaalirikoksissa osapuolet tuntevat jollain tavalla toisensa entuudestaan.

— Tällaiset ns. puskaraiskauksen yritykset, jossa osapuolet ovat täysin tuntemattomat toisilleen, ovat Imatralla hyvin harvinaisia. Onneksi niin.

Poliisi on pyytänyt tapahtuma-aikaan ohi ajaneessa autossa olleita henkilöitä ottamaan yhteyttä, mutta näin ei ole vielä siis tapahtunut.

Havainnoista voi ilmoittaa numeroon 050 4479574 tai sähköpostilla osoitteeseen rikostorjunta.etela-karjala@poliisi.fi.

Juttua muokattiin klo 13.58 vaihtamalla siihen kuva.