Valtionapuhakemus ei viivytä Karhumäen urheilukentän peruskorjausta—Juoksuradat ja kenttälajien suorituspaikat valmistuvat heinäkuussa

Hannu Ojala

Karhumäen kentän katsomon pohjaa loivennetaan nykyisestä. Kentän suorituspaikat valmistuvat tänä kesänä ja katsomo vuoden kuluttua.

Karhumäen urheilukentän työmaa ei jää odottamaan aluehallintoviraston avustuspäätöstä. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ilmoittanut Imatran kaupungille, että avustusta koskevien töiden aloittaminen ei vaaranna kentän avustushakemuksen käsittelyä.

Aluehallintoviraston odotetaan tekevän avustuspäätöksen tämän vuoden liikuntapaikoista toukokuun aikana.

Harkinnanvaraisten valtionapujen pääperiaate on, että avustusta ei voida myöntää takautuvasti. Aluehallintovirasto antoi ennakkotiedon poikkeavasta menettelytavasta vastauksena kaupungin tekemään tiedusteluun.

Urheilukentän perusparannus jatkuu toista vuotta. Kaupunki on budjetoinut tämän vuoden töihin 590 000 euroa. Aluehallintoviraston päätösvallassa olevaa valtionavustusta on haettu 270 000 euroa.

Elämäntapapalvelujen johtaja Harri Valtasola muistuttaa, että aluehallintoviraston ilmoitus ei merkitse ennakkotietoa avustuksen saamisesta haetun suuruisena.

Urheilukentän kolmelle vuodelle jaksottuvan peruskorjauksen tavoitehinta on määritelty 1,3 miljoonaksi euroksi.

Tämän vuoden osalta työt valmistuvat Valtasolan mukaan muutamia viikkoja arvioitua myöhemmin heinäkuun aikana, jolloin kentällä on uudet juoksuradat ja kenttälajien suorituspaikat.

Kentän katsomo valmistuu ensi vuonna. Se säilyy nykyisellä paikallaan, ja siitä on tulossa entisen kokoinen. Uusi katsomo rakennetaan kuitenkin vanhaa loivemmaksi.

Uudistuneen kentän ympärille ei rakenneta aitaa, ja urheilukenttä on suunniteltu pelkästään päiväkäyttöön. Sinne ei ole tulossa stadionvalaistusta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat