Sähkölakko alkaa aamulla —Taskulamppujen kunto on syytä tarkistaa

Mika Stranden

Lakon aikana sähköverkkojen ongelmien korjaaminen saattaa viivästyä ylityökieltojen vuoksi.
Lakon aikana sähköverkkojen ongelmien korjaaminen saattaa viivästyä ylityökieltojen vuoksi.

Sähköliiton julistama viikon mittainen sähköalan lakko alkaa keskiviikkona aamukuudelta. Lakon piirissä on tuhat sähköliittolaista, jotka työskentelevät 15 isossa vientiteollisuusyrityksessä.

Lakon tukitoimiin kuuluu ylityökielto, jonka piiriissä on noin 15 000 Sähköliiton jäsentä. Ylityökielto voi johtaa myös kotitalouksien ja muiden kuin suurten vientiteollisuusyritysten sähkönjakeluhäiriöihin.

Ongelmat voivat korostua ylityökiellon vuoksi virka-ajan ulkopuolella. Laajempien tai useampien yhtaikaisten vikojen sattuessa vikakatkot voivat pitkittyä.

Imatran seudun sähkön käyttöpäällikkö Erkki Tiippana sanoo, että lähipäiville ei ole luvattu ilmajohdoille vahinkoja tuottavaa säätä, mutta hän kehottaa jokaista sähkönkäyttäjää varautumaan tulevan viikon ongelmiin.

 — Taskulamppujen kunto kannattaa tarkastaa ja pakastimen läheisyyteen voi varata huopia, joilla voi peittää pakastimen sähkökatkon ajaksi, Tiippana neuvoo yhtiön tiedotteessa.

Imatran seudun sähkönsiirto on varautunut pitämään ylityökiellon aikana mahdollisimman korkean verkkopalvelutason, mutta ylityökielto voi tuoda tähänkin ongelmia.

 

Luetuimmat