Poliisi ei ole edistynyt Imatrankoskella toimineen Redfox Outletin rikosepäilyjen tutkinnassa — Juttua ei ole haudattu, mutta ei se ole myöskään pinon päällimmäisenä, tutkinnanjohtaja kuvailee

Ulkomaisia merkkivaatteita myynyt Redfox Outlet lopetti toimintansa vuonna 2015. Poliisille tehty tutkintapyyntö koskee vuosia 2014–2017.

Anu Pakarinen

Teippaukset Vääräntalon ikkunoissa Matinkadulla muistuttavat yhä vuosia sitten päättyneestä liiketoiminnasta.
Teippaukset Vääräntalon ikkunoissa Matinkadulla muistuttavat yhä vuosia sitten päättyneestä liiketoiminnasta.

Kaakkois-Suomen poliisin talousrikosyksikkö ei ole edistynyt Imatralla toimineen vaateliike Redfox Outletin mahdollisten rikosepäilyjen tutkinnassa.

Tutkintaa ei ole lopetettu, mutta tällä hetkellä se ei ole myöskään aktiivisesti käynnissä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sari Tiitinen.

— Valitettavasti edistystä ei ole tapahtunut. Tutkinta on edelleen menossa. Ei tämä nyt pinon pohjalla odota, mutta aktiivista vaihetta ei ole tällä hetkellä menossa.

Talousrikosten tutkinta on usein jo itsessään aikaavievää.

Tiitisen mukaan Kaakkois-Suomen poliisin talousrikosyksiköllä on paljon juttuja tutkinnassa. Juttuja joudutaan jatkuvasti priorisoimaan, ja edistyminen on siksikin hidasta.

Yrittäjät venäläisiä

Redfox Outlet toimi aiemmin tässä.  Nykyisin liiketilat on vuokrattu Antiikin vuokselle ja kirpputorille.
Redfox Outlet toimi aiemmin tässä. Nykyisin liiketilat on vuokrattu Antiikin vuokselle ja kirpputorille.

Ulkomaisia merkkivaatteita myynyt vaatekauppa toimi K-Supermarket Imatrankosken aulatiloissa muutamia vuosia sitten. Nykyisin Redfox Outletin paikalla on kirpputori ja antiikkiliike.

Yrittäjinä toimi pietarilainen pariskunta Vladimir Agapitov ja Natalia Agapitova.

Poliisitutkinnasta uutisoitiin ensimmäisen kerran lähes vuosi sitten. Silloinen tutkinnanjohtaja Lasse Hakala kertoi, että menossa on selvittelyvaihe, eikä vielä varsinainen rikostutkinta.

— Olemme saaneet Redfox Outletiin kohdistuvan tutkintapyynnön. Liiketoiminnassa on havaittu epäselvyyksiä, joita poliisin tulee selvittää, Hakala kertoi silloin.

Uutisvuoksen tietojen mukaan tutkintapyynnön poliisille teki verottaja. Poliisi ei kommentoi asiaa.

Tutkintapyyntö kohdistuu vuosiin 2014—2017, eli myös aikaan yritystoiminnan loppumisen jälkeen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset