Tukehdutti, kuristi ja löi putkella tyttöystäväänsä asunnossaan Parikkalassa — Käräjäoikeus tuomitsi tapon yrityksestä vankeutta kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta

Hannu Ojala

Juttu käsiteltiin Imatran käräjäpaikalla lokakuun alussa. Tuomio annettiin tiistaina kansliasta.

Parikkalassa asuva 21-vuotias Tatu Jaakko Tapio Hämäläinen on tuomittu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tapon yrityksestä kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Vuoden 2017 elokuussa tapahtunut rikos kohdistui nukkumassa olleeseen tyttöystävään. Oikeudessa Hämäläinen myönsi tehneensä ruumiillista väkivaltaa naiselle mutta kiisti tappamistarkoituksen.

Entinen tyttöystävä kertoi oikeudessa, että Hämäläinen oli tekohetkellä päihtynyt. Seuraavana päivänä hän oli kertonut käyttäneensä kokaiinia.

Teko tapahtui kello viiden jälkeen aamulla tuomitun asunnolla, jossa tyttöystävä oli nukkumassa. Tekijä itse oli tullut vasta tässä vaiheessa kotiinsa ja ryhtynyt vaatimaan nukkuvaa henkilöä ylös ja alkamaan ”hommiin”, joiden sisällöstä ei ollut tarkempaa tietoa.

Kun tyttöystävä oli kertomansa mukaan kieltäytynyt, tilanteessa oli syntynyt riita. Seuraavassa vaiheessa nainen oli herännyt siihen, että Hämäläinen oli hajareisin hänen päällään ja painoi voimakkaasti molemmin käsin nenän ja suun päältä. Kamppailutilanne oli ollut niin voimakas, että makuupaikkana käytetty sohva oli romahtanut alta.

Kun nainen oli päässyt pois tilanteesta, tuomittu oli ottanut käsiinsä kaiuttimen johdon ja alkanut kuristaa kaulasta. Hämäläinen kiisti oikeudessa kuristamisen, mutta rikosteknisen laboratorion lausunnossa johdosta oli löydetty uhrin dna:ta.

Naisella oli tässäkin vaiheessa voimaa irrottautua otteesta ja paeta rappukäytävään, missä hän sai vielä metalliputkesta lyönnin takaraivoonsa.

Hän pääsi kuitenkin ulos, pakeni yövaatteissa ja haki apua noin puolen kilometrin päässä asuvan tuntemattoman naapurin asunnolta. Tämä oli soittanut paikalle ambulanssin.

Oikeudessa Hämäläinen tuomittiin maksamaan entiselle tyttöystävälleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 8 800 euroa sekä kärsimyksestä 3 000 euroa. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan rikkoutuneesta hampaasta 2 200 euroa.

Nainen oli myöhemmin syksyllä ahdistunut voimakkaasti. Hän oli joutunut lopettamaan koulunkäynnin eikä pystynyt elämään normaalia elämää ilman lääkitystä.

Päivitetty 18.10.2018 kello 8.19: Korjattu otsikon kieltä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset