Imatran kaupunki hankki 15 pelitietokonetta eUrheilu-kerhotoimintaa varten: ”Tämä on nykypäivää ja ennen muuta tulevaisuutta”

Laitteet maksavat noin 30 000 euroa. Niiden turvin IPV käynnistää kevään aikana eUrheilukerhot ja muun harrastustoiminnan Imatralla.

Lauri Heino

Kerhotoiminnasta tulee vastaamaan IPV, joka on valmiiksi tiiviisti mukana eUrheilussa. Tässä toiminnanjohtaja Jani Valkeapää (oik.) saa opastusta ammuntapeli Counter Striken pelaamiseen Valtteri Kokolta.
Kerhotoiminnasta tulee vastaamaan IPV, joka on valmiiksi tiiviisti mukana eUrheilussa. Tässä toiminnanjohtaja Jani Valkeapää (oik.) saa opastusta ammuntapeli Counter Striken pelaamiseen Valtteri Kokolta.

eUrheilusta ennustetaan maailman suurinta urheilulajia, jonka katsojamäärät ylittävät jopa jalkapallon — Kaisa Heino

Imatran kaupunginhallitus päätti viime vuoden viimeisessä kokouksessaan osoittaa 30 000 euroa eUrheilutoiminnan mahdollistaviin laitehankintoihin.

Rahoilla saadaan hankittua 15 pelitietietokonetta oheislaitteineen.

Niiden avulla Imatralla käynnistetään jo tämän kevään aikana eUrheilu-kerhotoiminnan pilottikokeilu.

Maailman suurin laji?

Lyhenne eUrheilu tulee sanoista elektroninen urheilu.

Kyse on tavoitteellisesta ja kilpailullisesta videopelaamisesta, jonka suosio on maailmalla voimakkaassa kasvussa ja jonka ammattilaistasolla liikkuvat isot rahat.

Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino korostaa eUrheilun olevan todella iso tulevaisuuden, tai oikeastaan jo tämän hetken laji.

— eUrheilusta ennustetaan maailman suurinta urheilulajia, jonka katsojamäärät ylittävät jopa jalkapallon, Heino toteaa.

IPV toteuttaa

Kaupungin roolina on mahdollistaa kerhotoiminnan aloittaminen Imatralla osoittamalla siihen tilat ja tarvittavat laitteet.

Kerhotoiminnan toteuttamisesta vastaa puolestaan Imatran Pallo-Veikot IPV, joka on valmiiksi tiiviisti mukana eUrheilussa.

IPV rekisteröityi syksyllä 2018 Suomen elektronisen urheilun liiton jäseneksi. Sillä on muun muassa yhteinen Overwatch -joukkue, Trailblazers, Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun LUT:n kanssa.

Linda Varoma

Elektroninen urheilu lasketaan nykyään oikeaksi urheiluksi. Kuva vuoden 2018 Assembly-tapahtumasta.

Nyt eUrheilua halutaan levittää laajemmille joukoille.

— Toimintaa on tarkoitus järjestää kaikilla tasoilla. Tavoitteena on järjestää harraste- ja junioritoimintaa, eri kokoisia tapahtumia sekä kilpailla eri lajeissa, kertoo IPV:n toiminnanjohtaja Jani Valkeapää.

Kiinnostus suurta

Toiminta pyritään käynnistämään joskus kevättalven aikana.

— Alustavan kartoituksen perusteella uskoisin, että kiinnostus on kova, Valkeapää sanoo.

Pelkästä pelaamisesta ei ole kyse. Niin kuin missä tahansa muussakin urheilussa, huomiota kiinnitetään myös ravintoon, riittävään lepoon ja liikuntaan, Valkeapää korostaa. Pelaamiselle on asetettava järkevät rajat.

— Harrastustoiminnalla on sisällöt ja suunnitelmat, niin kuin muissakin lajeissa, Valkeapää sanoo.

Hän on eUrheilun nuorille avaamista mahdollisuuksista innoissaan.

— Tämä tulee olemaan valtava väylä opintoihin ja työuralle, Valkeapää ennustaa.

Kaisa Heino ottaa esiin myös syrjäytymisen ehkäisyn sekä jatko-opintoihin innostamisen. Kun nuorille annetaan uudenlaisia mahdollisuuksia harrastamiseen, ehkä joku löytää sen oman juttunsa.

— Annetaan uusia mahdollisuuksia löytää koulutusintressejä ja tukea ammatinvalinnan suunnitteluun.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset