Eksoten toimitusjohtajaksi hakijat tiedettäneen maaliskuussa—maakunta- ja sote-uudistus tuo lisämausteen valintaan

Marja-Liisa Vesterinen: ”Päätimme, että emme anna sen asian häiritä”.

Mika Strandén

Uudistajana tunnetun Pentti Itkosen seuraaja astuu monen mielestä isoihin saappaisiin.
Uudistajana tunnetun Pentti Itkosen seuraaja astuu monen mielestä isoihin saappaisiin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) uuden toimitusjohtajan hakuprosessi etenee rivakasti. Näillä näkymin hakijoiden nimet ovat tiedossa 10. maaliskuuta. Eksoten valtuusto tekisi lopullisen valinnan kesäkuun kokouksessaan.

Toimitusjohtajan rekrytointia valmisteleva työryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa keskiviikkona. Eksoten hallituksen strategia- ja tulevaisuusjaostosta koostuvan työryhmän puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen (sd.) kertoo, että viikon päästä päätetään hakukriteereistä ja hakuilmoituksesta. Eksoten hallitus ottaisi prosessiin kantaa helmikuun 6. päivä.

Ei ole epäilystäkään siitä, ettekö saataisi hyviä hakijoita. — Marja-Liisa Vesterinen

— Hakuaika olisi neljä viikkoa ja päättyisi tällä aikataululla 10. maaliskuuta. Silloin onneksi myös tiedetään, olemmeko valitsemassa Eksotelle pysyvää toimitusjohtajaa vai toimitusjohtaja, joka sote-uudistuksen tullessa saattaisi siirtyä maakunnassa johonkin toiseen tehtävään.

Vesterisen mukaan sote-uudistus tuntui ensin hankaloittavan hakuprosessia. Jos uudistus toteutuisi, uusi maakuntavaltuusto päättäisi Eksoten toimitusjohtajan tulevasta roolista.

— Päätimme, että emme anna sen asian häiritä. Näyttöä on muista sote-piireistä, että kiinnostuneita hakijoita on mahdollisesta sote-uudistuksesta huolimatta.

Työryhmä on luottavaisin mielin.

— Eksotella on semmoinen maine sote-piirien joukossa, ettei ole epäilystäkään siitä, ettekö saataisi hyviä hakijoita.

Eksoten nykyinen toimitusjohtaja Pentti Itkosen vuodella jatkettu virkasuhde päättyy ensi elokuun lopussa.