Nuoren miehen päälle hyökättiin Matarassa hänen tehdessään markkinointikartoitusta — Hyökkäys johtui väärinkäsityksestä, joka syntyi Facebookin paikallisryhmässä

Hyvinvointipalveluja tarjoava Finate -yritys kouluttaa parhaillaan oppilaita Imatran ja Lappeenrannan alueilla. Koulutukseen kuuluu kenttäkäyntejä sekä asiakaskartoitusta, jonka myötä oppilaat antavat ilmaisia hoitoja, tai harjoittelevat tarjousten tekemistä. Väärinkäsityksen johdosta eräs oppilas joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Jukka Sonninen

Oppilaan kimppuun hyökättiin Mataran asuinalueella tiistaina iltapäivällä. Arkistokuva.
Oppilaan kimppuun hyökättiin Mataran asuinalueella tiistaina iltapäivällä. Arkistokuva.

Nuoren miehen kimppuun hyökättiin tiistaina iltapäivällä Imatralla Matarassa. Taustalla oli väärinkäsitys, joka johtui alueen Facebook-paikallisryhmässä käydystä keskustelusta.

Nuori mies jonka kimppuun hyökättiin, opiskelee Finate -nimisen yrityksen alla olevassa Selkähoito.fi osastolla. Yritys tarjoaa hyvinvointiin liittyviä palveluita.

Tässä sattui väärinkäsitys. Kun täällä on liikkunut huijareita, nyt kaikkia oville tulevia pidetään jo etukäteen huijareina. — Mika Ilmoniemi

Oppilas soitti erään asukkaan ovikelloa, kun hän oli tekemässä markkinointikartoitusta.

Yrityksen toimitusjohtajan Mika Ilmoniemen mukaan Mataran Facebook-paikallisryhmässä on viime päivinä keskusteltu alueella viime viikolla liikkuneista huijareista.

Kyseinen asukas, jonka ovikelloa oppilas soitti, oli juuri lukenut paikallisryhmästä huijareista.

— Asukas ryntäsi ovelle, tönäisi meidän oppilasta ja sanoi, että älä tule tänne. Hän sanoi lukeneensa juuri oppilaasta ja tietävänsä, että hän ei olisi sieltä mistä väittää. Oppilas ei ehtinyt sanoa sanaakaan, Ilmoniemi kertoo.

Ilmoniemen mukaan tämän jälkeen asukas paiskasi oven kiinni, ja oppilas jatkoi hämmentyneenä kohti seuraavaa asuntoa. Kun oppilas tavoitti seuraavan asukkaan, palasi edellinen asukas rappukäytävään.

Tämän jälkeen jo kertaalleen oppilasta tönäissyt asukas pamahti oppilaan selän takaa, tönäisi tätä ja yritti työntää oppilasta portaista alas, Ilmoniemi kertoo sattuneesta.

Ilmoniemen mukaan asukas myös uhkasi tappaa oppilaan. Uutisvuoksen tavoittama asukas kuitenkin kiistää uhkauksen.

Tekijä on pyytänyt anteeksi ja katuu tekoaan

Järkyttynyt oppilas jäi tapahtuneen seurauksena sairaslomalle. Yrityksen toimitusjohtaja alkoi selvittämään tapahtunutta.

Hän tavoitti oppilaan kimppuun hyökänneen asukkaan, joka kertoi olleensa provosoitunut ja kiihtynyt oppilaan saapuessa ovelle. Provosoituminen johtui siitä, että hän oli juuri paikallisryhmästä lukenut alueella aikaisemmin liikkuneista huijareista.

— Hän ei olisi missään nimessä tehnyt näin, jos olisi tiennyt asian todellisen laidan. Tässä sattui väärinkäsitys. Kun täällä on liikkunut huijareita, nyt kaikkia oville tulevia pidetään jo etukäteen huijareina, Ilmoniemi harmittelee.

Ilmoniemen mukaan tekijä on pyytänyt anteeksi, katuu, ja on syvästi pahoillaan. Kyseinen viestiketju huijareista provosoi hänet tekemään tämän, Ilmoniemi sanoo. Asukas ei tiennyt, millä asialla oppilas oli.

Hänen mukaansa ryhmässä olevat ihmiset ovat väittäneet, että poliisiin on oltu yhteydessä asian tiimoilta. Ilmoniemen käytyä poliisilaitoksella selvisi, ettei poliisilla ollut tietoa asiasta.

Ilmoniemen mukaan asiaa ei todennäköisesti viedä eteenpäin tekijän anteeksipyynnön ja katumuksen takia.

Kahden viikon koulutusjakso

Yritys kouluttaa parhaillaan työntekijöitä Imatralla ja Lappeenrannassa. Koulutukseen kuuluu kenttäkäyntejä sekä asiakaskartoitusta.

Samalla Ilmoniemen mukaan oppilaat antavat ilmaisia hoitoja tai harjoittelevat tarjousten tekemistä.

Yrityksen koulutusjakso Imatran ja Lappeenrannan alueella kestää kaksi viikkoa. Nyt Ilmoniemi on huolissaan, ettei tämän kaltaisia tapauksia satu enempää.

— Uskalletaanko vielä jatkaa täällä, vai vaihdetaanko paikkaa, hän pohtii.

Ilmoniemi korostaa, että he eivät huijaa asiakkaita millään tavalla. Suurimmalla osalla opiskelijoista on firman tarrat autoissaan, tosin kyseinen oppilas oli liikkeellä vanhempiensa autolla, joten tarrat puuttuivat.

Myös kuluttajavirasto ohjaa heidän toimintaa.

— Esimerkiksi vanhuksille emme tee mitään sopimuksia ilman, että heidän lapset tai omaiset ovat läsnä, Ilmoniemi kertoo.

Juttua muokattu 15.1. kello 15.27: Mika Ilmoniemi kertoi asukkaan uhanneen oppilaan henkeä. Uutisvuoksen tavoittama asukas kuitenkin kiistää uhkauksen.

Luetuimmat

Kommentoidut