Luvaton rajanylitys Vainikkalassa, varastettuja autoja Vaalimaalla ja Nuijamaalla

Päivä Heiskanen

Luvaton rajanylitys Vainikkalassa, varastettuja autoja Vaalimaalla ja Nuijamaalla

Rajapartio otti venäläisen noin 30-vuotiaan miehen kiinni Vainikkalan ratapihalta pian puolenyön jälkeen sunnuntaina, tiedottaa Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Rajavartiosto epäilee miehen tulleen luvatta Venäjältä Suomeen lauantain puolella yhdentoista aikoihin. Maahantulotapa ja -paikka on toistaiseksi vahvistamatta, mutta kuulusteluissa mies anoi Suomesta turvapaikkaa.

Rajavartiosto epäilee venäläistä miestä törkeästä kätkemisrikoksesta. Mies oli poistumassa maasta torstaina 30.10. Vaalimaan rajanylityspaikan kautta, kun rajatarkastuksessa havaittiin, että hänen kuljettamaansa ajoneuvoon ja sen tunnisteisiin oli tehty muutoksia. Esitutkinnassa on selvinnyt, että auto on ilmoitettu varastetuksi Saksassa.

Rajavartiosto epäilee myös venäläisen naisen syyllistyneen törkeään kätkemisrikokseen Nuijamaan rajanylityspaikalla sunnuntaina 3.11. Naisen ajaman auton tunnisteissa on epäselvyyksiä, tapauksen esitutkinta on kesken.

Rajavartiosto epäilee venäläisen naisen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Nuijamaan rajanylityspaikalla keskiviikkona 30.10. Hän oli tulossa henkilöautolla Suomeen, mutta rajatarkastuksessa puhalluskoe näytti noin 1,9 promillea vastaavaa lukemaa.

Viikonloppu oli Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla vilkas ja liikennemäärät vuodenvaihteen tasoa. Lauantaina rajanylityksiä oli yli 34000 ja sunnuntaina yli 33000. Maanantaista puolestaan oletetaan tulevan vilkas lähtöpäivä.