Kun lapset eivät vielä tuijottaneet älypuhelimia — sotien jälkeen leikittiin sotaa ja naruhyppyä, mutta vanhemmilta liikeni usein vain vähän hellyyttä

Jälleenrakentajien lapset -kirja tarkastelee sotienjälkeistä Suomea lapsen silmin. Kirjan tekijät Antti Malinen ja Tuomo Tamminen viettivät oman lapsuutensa Imatralla ja Lappeenrannassa.

SA-kuva

Kolme evakkolasta on kantamuksineen valmiina matkaan. Kuva on otettu Vuoksenniskan satamassa kesäkuun 23. päivänä 1944.
Kolme evakkolasta on kantamuksineen valmiina matkaan. Kuva on otettu Vuoksenniskan satamassa kesäkuun 23. päivänä 1944.

Sodanjälkeisinä vuosina lapsuuttaan eli miljoona suomalaista. Aikuisilta jälleenrakentaminen vaati valtavasti työtä ja aikaa.
Lapset ponnistelivatkin hyvin erilaisista oloista. Toisten lapsuus oli onnellinen ja toisille kasaantui koettelemuksia.
Antti J. Malinen ja Tuomo Tamminen ovat tuoreessa Jälleenrakentajien lapset -kirjassa halunneet selvittää mahdollisimman kattavasti, miten lapset tuolloin kokivat elämänsä erilaisissa ympäristöissä: maaseudulla ja tehdasyhteisössä, kauppalassa ja kaupungissa, läntisen Suomen suurtiloilla, Pohjois-Suomen kiireisillä asutustiloilla tai hellahuoneen ahtaudessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset