Uusia imatralaisia tulee eniten Lappeenrannasta ja pääkaupunkiseudulta – Lue tästä mistä kunnista Imatra sai eniten muuttovoittoa viime vuonna

Seutukunnan välinen muuttoliike korostuu tilastoissa. Asukasvaihto on vilkasta myös Itä-Suomen muiden kaupunkien kanssa.

Joonas Tapaninen

Imatralle saapuu eniten uusia asukkaita Lappeenrannasta, pääkaupunkiseudulta ja Imatran seudun muista kunnista.
Imatralle saapuu eniten uusia asukkaita Lappeenrannasta, pääkaupunkiseudulta ja Imatran seudun muista kunnista.

Lappeenranta antaa ja Lappeenranta ottaa. Tähän johtopäätökseen on pakko tulla Imatralle ja Imatralta pois muuttaneiden tulo- ja lähtökuntien perusteella. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen viime viikolla julkistamasta tilastoaineistosta.

Imatra sai viime vuonna 922 uutta asukasta, mutta menetti vastaavasti 1 218 asukasta.

Eniten muuttovoittoa Imatra sai Lappeenrannasta, kaikkiaan 294 henkilöä. Pääkaupunkiseudun kunnista Imatra imuroi yhteensä 101 asukasta, heistä 47 Helsingistä, 34 Vantaalta, 19 Espoosta ja yhden Kauniaisista.

Muista suurista kaupungeista Tampereelta tuli Imatralle 20 asukasta, Turusta viisi ja Oulusta neljä.

Lahdesta Imatralle muutti 32 henkilöä, Joensuusta 28, Savonlinnasta 23, Kouvolasta 20, Kuopiosta ja Mikkelistä 18, Jyväskylästä 15 ja Kotkasta 13.

Seutukunnan sisäinen muuttoliike näkyy erottuu myös tilastoista, sillä Ruokolahdelta muutti Imatralle 105 asukasta ja Rautjärveltä 51. Parikkalasta Imatralle vaihtoi kirjansa 17 henkilöä.

Lappeenranta ja pääkaupunkiseutu ovat myös suosittuja muuttokohteita Imatran jättäville. Imatralta Lappeenrantaan muutti viime vuonna 418 henkilöä, pääkaupunkiseudun kuntiin yhteensä 200 (Helsinki 115, Vantaa 48, Espoo 36, Kauniainen 1).

Tampere sai Imatralta 50 asukasta, Joensuu 46, Lahti 33, Kouvola 30, Savonlinna 26, Jyväskylä 21 ja Kotka 20.

Imatra menetti asukkaita myös lähialueilleen. Ruokolahdelle muutti 96 imatralaista, Rautjärvelle 18 ja Parikkalaan 10.