Koskenpartaan jääliukumäen aika on jo ohi — Reunukset tuuppasi kumoon Föhn-tuuli ja ilmeisesti jokunen ohikulkijakin

Liukumäki nostettiin pystyyn vasta pari viikkoa sitten.

Mari Pajari

Liukumäen reunoilla olleita levyjä on levinnyt mäen ympäristöön.
Liukumäen reunoilla olleita levyjä on levinnyt mäen ympäristöön.

Imatran Koskenpartaalle toissa viikolla noussut jääliukumäki on jo nyt elinkaarensa loppupäässä. Liukumäen reunoina toimivat jäälevyt ovat osin romahtaneet ja mäen yläpäässä turvareunuksia ei ole toisella puolella enää lainkaan.

Käytännössä liukumäki katoaa kävelykadulta, kun aura-auto seuraavan kerran ehättää paikalle. Ylös ja alas heilahdelleen lämpötilan vuoksi reunalevyjen liitokset ovat heikentyneet tänä talvena poikkeuksellisen nopeasti.

— Viime vuonna mäki kesti sentään kuukauden verran. Vaikka voisi kuvitella, että on ollut hyvä talvi jäärakentamiselle, näin ei ole, harmittelee toiminnanjohtaja Liisa Marsio Imatran kaupunkikeskustat -yhdistyksestä eli Imitsistä.

Ensi vuonna uudestaan

Liukumäki nousi jaloilleen huonoon aikaan. Jo ensimmäisenä viikonloppuna lämmin ilma haurastutti reunuksia ja niitä jouduttiin paikkailemaan. Viime viikonloppuna lämpötila nousi Suomea pyyhkäisseen Föhn-tuulen ansiosta Imatrallakin auringossa jo useampaan lämpöasteeseen. Sään lisäksi murtuneet reunat vaikuttavat saaneen iskuja myös ohikulkijoilta.

— On sitä taidettu vähän potkiakin. Liukumäkeä olisi auttanut, jos olisi ollut edes yöpakkasia. Mutta nyt myös yöt olivat lämpimiä, toteaa Marsio.

Mari Pajari

Etenkin mäen yläpää voi olla pienemmillä laskijoille suojaamattomana vaarallinen.
Etenkin mäen yläpää voi olla pienemmillä laskijoille suojaamattomana vaarallinen.

Imitsi maksaa jääliukumäestä vuosittain tuntuvan summan. Vaikka huvi jäi tänä talvena lyhyeksi, yhdistys on valmis yrittämään jälleen ensi vuonna uudelleen. Marsion mukaan mäki on onnistuessaan todellinen magneetti.

— Tänä vuonna säät eivät ole olleet kovin suotuisat, mutta esimerkiksi viime vuonna porukkaa kävi mäessä tosi paljon. Laskijoita oli heti aamun tunneista iltamyöhäiselle.

Seuraavaksi Koskenpartaalla jännitetään, miten ilmojen haltija suosii lauantain jääsoittimilla toteutettua konserttia. 23. helmikuuta kello 13 alkaen Koskenpartaan lavalla on tarkoitus kuulla jäästä tehtyjen didgeridoon ja udun soitantaa.

Luetuimmat