Vehnäjauholla piirretyt rajat ja etukaaren puuttuminen kuuluvat IPV:n ja Sotkamon superpesisavauksen erikoisuuksiin

BAS UNITED

IPV ja Sotkamon Jymy kohtaavat 23. huhtikuuta Pabellon Elola -stadionilla.

Superpesiskauden avaus Espanjan Fuengirolassa häämöttää enää reilun kolmen viikon päässä. Imatran Pallo-Veikot ja Sotkamon Jymy avaavat pesäpallokauden Aurinkorannikolla sunnuntaina 23. huhtikuuta.

Iso rooli tapahtuman käytännön järjestelyissä on Lions Clubin Fuengirolan paikallisyhdistyksellä Aurinkorannan leijonilla. Ottelua varten on jo rakennettu muun muassa tulostaulu ja pesäpallokentän rajoja on käyty Leijonien toimesta mittailemassa.

Ottelutapahtuman rakentamisen haasteet liittyvät Pabellon Elola -stadioniin, jolla ottelu pelataan. Kumirouhematon alla olevan betonialustan takia kentän rajoille ei voida vetää kalkkiviivoja, vaan kalkkikoneen piippu täytetään vehnäjauholla.

— Betonialusta ei ime yhtään kosteutta, jonka vuoksi kalkkia ei voi poistaa suihkuttamalla, Aurinkorannan leijonien presidentti Pekka Salomaa kertoo.

Kalkitsemiskiellon lisäksi oman mausteensa otteluun saattaa tuoda vanerisen etukaaren puuttuminen. Fuengirolan kaupungin urheilutoimi on kieltänyt reikien poraamisen kenttään. Levyn kiinnittämättä jättäminen olisi turvallisuusriski pelaajille. Myös etukaari merkitään vehnäjauholla.

Espanjaan on tämän hetkisten tietojen mukaan matkaamassa Suomesta noin 500 pesäpalloihmistä. Lisäksi katsomoon odotetaan Fuengirolan ja sen lähialueiden suomalaisasukkaita.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.