Imatralle havitellaan nuorten sisäpuistoa, jossa voisi ainakin skeitata ja hyppiä trampoliinilla: ”Teen kaikkeni tämän eteen,” lupaa idean äiti Suvi Savolainen

Rahoitus ja sijoituspaikka avoinna. Angry Birds -puiston kanssa ei kilpailtaisi, sillä kohderyhmänä olisivat hieman vanhemmat lapset ja nuoret.

Imatralle havitellaan nuorten sisäpuistoa, jossa voisi ainakin skeitata ja hyppiä trampoliinilla: ”Teen kaikkeni tämän eteen,” lupaa idean äiti Suvi Savolainen

Parhaiten karatemestarina ja -valmentajana tunnetulla Suvi Savolaisella, 29, on uusi päämäärä: sisäaktiviteettipuiston perustaminen Imatralle.

— Tätä on varmasti mietitty aiemminkin, mutta ideaa ei ole viety maaliin saakka. Itse tulen tekemään kaikkeni tämän eteen, ilmoittaa Savolainen päättäväisesti.

Tarkoitus ei ole rakentaa pienten lasten leikkipaikkaa, vaan kohderyhmänä olisivat vähän vanhemmat lapset ja nuoret, kenties 10–18 -vuotiaat.

Sisäaktiviteettipuiston tarve nousi esiin työkuvioiden kautta.

Suvi Savolainen työskentelee Imatralla unelmatyössään koululiikunnanohjaajana, muun muassa yläkoululaisten ja ammattikoululaisten parissa, joita hän kannustaa ja tsemppaa liikunnan pariin.

Oman näköinen paikka

Savolaisen mukaan lapset ja nuoret kaipaavat oman näköistä paikkaa, jossa voisi vaikka skeitata, hyppiä trampoliinilla ja harrastaa muuta omaehtoista liikuntaa.

Rauhan Angry Birds -puiston kanssa ei kilpailtaisi, hän korostaa. Tarkoitus ei ole rakentaa pienten lasten leikkipaikkaa, vaan kohderyhmänä olisivat vähän vanhemmat lapset ja nuoret, kenties 10–18 -vuotiaat.

— Kyseessä olisi hyvä tuki Angry Birds -puistolle, joka palvelee hyvin alueen lapsiperheitä, Savolainen toteaa.

Nuoret mukaan ideointiin

Tarkkaa konseptia ei vielä ole. Imatran sisäaktiviteettipuisto on vasta ideointivaiheessa, ja Savolainen haluaa heittää pallon nuorille.

— Tärkeintä olisi, että lapset ja nuoret olisivat itse ideoimassa. Hehän niitä parhaita asiantuntijoita ovat.

Paikka ja rahoitus ovat kokonaan auki. Jos vain sopivat tilat löytyvät, niiden puitteissa tullaan tekemään se, mikä on mahdollista, Savolainen suunnittelee.

Kärki-Leader mukana

Aivan yksinään Savolainen ei ole haasteeseen tarttumassa.

Mukana juonessa on Etelä-Karjalan Kärki-Leader -yhdistys, joka on mukana Ikioma ihana Imatra -hankkeen puitteissa, jonka tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä ja kannustaa yhdistyksiä yhteistyöhön.

Sisäliikuntapuiston rakentamiseen Ikioma ihana Imatra -hankkeen rahkeet eivät kuitenkaan riitä, sanoo hankesihteeri Hanna-Maija Harju.

— Ehdottomasti tarvitaan muutakin rahoitusta, Harju toteaa.

Tiistaina urheilutalolle

Menossa on kartoitusvaihe, jonka aikana selvitetään, onko Imatralla riittävästi innokkuutta sisäliikuntapuiston suunnitteluun ja toteutukseen.

Yhdistyksiä ja muita mahdollisia tahoja sekä ennen muuta nuoria toivotaan Imatran urheilutalolle keskustelutilaisuuteen ensi tiistaina 27. maaliskuuta.

Tilaisuus alkaa kello 18 EKLU:n kokoustilassa, huoneessa 107. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet Budoseura Imatran Kusanku ja Valon vuoksi -yhdistys.

— Tarkoitus on saada lapsille ja nuorille liikkumisen iloa, lisää aktivointia ja enemmän mahdollisuuksia. Uskon imatralaisen yhteistyön voimaan. Varmasti saamme jonkinlaisen paikan järjestymään, Suvi Savolainen sanoo luottavaisena.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut