Stora Enso jatkaa neuvotteluja Imatran golfkentän ostajan kanssa: ”Asiaa käsitellään tänäänkin”, yhtiöstä kerrotaan — Selvitysmies aloittaa ensi viikolla irtaimiston realisoinnin

Golfkentän kausi päättyi keskiviikkona. Irtisanottu henkilöstö hoitaa talvehtimistoimet loppuun saakka. Irtaimiston myynti alkaa ensi viikolla.

Seppo Rautiovaara

Imatran golfkenttä sulkeutui keskiviikkona. Viimeisellä viikolla kävijöitä oli hyvin harvakseltaan. Arkistokuva.
Imatran golfkenttä sulkeutui keskiviikkona. Viimeisellä viikolla kävijöitä oli hyvin harvakseltaan. Arkistokuva.

Imatran golfkentän kausi päättyi tämän viikon keskiviikkona alavireisissä tunnelmissa.

Kentällä oli koko viikon hyvin hiljaista, kertoo hallintojohtajan tehtävää lokakuun loppuun asti hoitava Juuso Huhtiranta.

— Muutama pelaaja taisi olla rangella harjoittelemassa tällä viikolla. Keskiviikkona en tavoittanut kentältä ketään, Huhtiranta kertoo.

Syksy ja koko kausi oli aiempaa hiljaisempi. Syyksi Huhtiranta arvelee golfkentän tulevaisuutta koskevan epätietoisuuden. Osa pelaajista on saattanut vaihtaa Rauhan kentälle, hän miettii.

Epätietoisuuden syynä on pääomistajan Stora Enson vetäytyminen golfkentältä. Aiemmin toimintaa harjoittanut Imatran Golf Oy on asetettu selvitystilaan, henkilökunta irtisanottu ja golfkentän maat ja rakennukset pantu myyntiin.

Neuvottelut jatkuvat

Runsaat kolme viikkoa sitten Stora Enso ilmoitti löytäneensä golfkentälle ostajan ja hyväksyneensä suullisesti saamansa tarjouksen.

Yhtiöllä on hyvä omaisuus, jolla golfkentän toimintaa voidaan jatkaa. — Heikki Huhtamäki

Kauppoja ei ole saatu vielä maaliin, vaan neuvotteluja jatketaan tiiviisti, Stora Ensolta kerrotaan.

— Tänäänkin (perjantaina) asia on esillä, mainitsee Stora Enson riskienhallinta- ja kiinteistöjohtaja Ville Hietalahti.

Hietalahden mukaan tavoitteena on saada kaupat valmiiksi vielä tämän vuoden aikana.

Muuta uutta raportoitavaa yhtiöllä ei ole.

Kai Skyttä

Vielä ei tiedetä, kenen nimissä toiminta Imatralla jatkuu.
Vielä ei tiedetä, kenen nimissä toiminta Imatralla jatkuu.

Stora Enso ei edelleenkään kerro, millaiselle taholle golfkenttää ollaan myymässä. Vaitonaisuutta perustellaan ostajan toiveella.

— Tullaan sitten ulos, kun kauppa on valmis. Sitten voidaan uudesta omistajasta puhua. He ovat toivoneet näin, kertoo Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen.

Siltä varalta että uusi omistajataho herättää Imatralla huolta, Härkönen muistuttaa Stora Enson periaatteista.

— Kun Stora Enso tekee jotain kauppaa tai sopimuksia, käymme tosi tarkkaan eettiset periaatteet läpi.

Kenttä talviteloille

Tällä hetkellä golfkentällä työskentelee edelleen 3–4 henkilöä, jotka laittavat golfkenttää talvikuntoon ja huolehtivat muutenkin selvitystilassa olevan golfyhtiön omaisuudesta.

Esimerkiksi puista varisevia lehtiä ei voi jättää maatumaan viheriöiden päälle, vaan ne poistetaan lehtipuhaltimilla tautivaaran takia.

— Tavoitteena on saada kenttä erittäin hyvässä kunnossa talvehtimaan. Teemme ruiskutuksia ja yleistä siistimistä sekä huollamme ja putsaamme kalustoa. Iso työ on myös lehtien poistamisessa, Juuso Huhtiranta kertoo.

Irtaimiston myynti alkaa

Imatran Golf Oy:n toinen selvitysmies, asianajaja Heikki Huhtamäki kertoo, että golfyhtiön irtaimiston myynti aloitetaan ensi viikolla. Koneita ja muuta omaisuutta ei ole järkevää tai edes mahdollista seisottaa turhan panttina talven yli, hän selittää.

— Olemme odottanee sitä hetkeä, että kausi on ohi. Kun liiketoiminta on tullut päätökseen, lain mukaan se tarkoittaa sitä, että meidän pitää alkaa realisoida omaisuutta. Ne toimet alkavat ensi viikolla.

Tavoitteena on saada irtaimistosta mahdollisimman hyvä hinta ja pitää samalla myyntikustannukset mahdollisimman pieninä.

Golfkentän mahdollinen uusi omistaja ei ole toistaiseksi ilmaissut kiinnostustaan irtaimistosta. Selvitysmieskään ei tiedä, kuka tai mikä taho on kyseessä.

Sen sijaan muut tahot ovat jo osoittaneet alustavaa kiinnostusta.

— Mieluusti saamme koneet ja laitteet hyviin käsiin mahdollisimman nopeasti. Silloin myös selvitystila menee eteenpäin. Yhtiöllä on hyvä omaisuus, jolla golfkentän toimintaa voidaan jatkaa. Jos ostajakandidaatti ilmoittautuu, olemme avoimia ja valmiita neuvotteluihin. Sekin pidetään samalla mielessä, että voimme myydä muillekin, Huhtamäki sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset