Eksote valikoi jo ulkomaalaisille myytäviä palveluita: Yksityispotilaille aiotaan tarjota keskussairaalassa ainakin sädehoitoa, synnytyksiä ja vaativaa kuntoutusta

Eksote jatkaa neuvotteluja Hyksin Oy:n kanssa ulkomaalaisista yksityispotilaista. Toiveena on saada yhteistyön kautta myös helpommin erikoislääkäreitä Lappeenrantaan.

Kai Skyttä

Eksote havittelee muun muassa sädehoitoa tarvitsevia yksityispotilaita ulkomailta. Yhteistyökumppanina olisi Hyksin Oy.
Eksote havittelee muun muassa sädehoitoa tarvitsevia yksityispotilaita ulkomailta. Yhteistyökumppanina olisi Hyksin Oy.

Synnytykset, sädehoito ja vaativa kuntoutus tulevat ilmeisesti Etelä-Karjalaan keskussairaalasta ulkomaalaisille myytäviksi palveluiksi. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) käy neuvotteluja yksityisen Hyksin Oy:n kanssa lähinnä Venäjältä tulevien yksityispotilaiden hoidosta.

Eksoten toimitusjohtajan Pentti Itkosen mukaan tarjottaviksi palveluiksi on valikoitumassa synnytysten ja sädehoidon lisäksi uutena vaativa kuntoutus.

— Vaativasta kuntoutuksesta olisi ilmeisesti kovastikin kysyntää, ja myynti voisi lähteä nopeastikin käyntiin. Uuteen K-sairaalaan on tulossa kuntoutusosasto, ja senkin takia haluamme neuvotella nimenomaan myös tästä.

Kuntoutuksen myynti ei auttaisi Eksotea lisäämään niiden toimenpiteiden määrää, joille keskittämisasetus asettaa alarajat. Itkosen mukaan Eksote kuitenkin saisi kuntoutusmyynnistä toivottuja lisätuloja.

Vaativasta kuntoutuksesta olisi ilmeisesti kovastikin kysyntää. — Pentti Itkonen

Eksote toivoo myös helpotusta erikoislääkärien saamiseen.

— Toiveena on, että erikoislääkäreitä saisi halvemmalla Hyksin Oy:n kautta kuin keikkafirmoilta.

Hyksin on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) omistama yksityissairaala.

Eksoten hallitus käsitteli neuvottelutilannetta Hyksin Oy:n kanssa viime viikolla. Eksoten hallitus tekee ilmeisesti kevään kuluessa periaatepäätöksen Hyksin-yhteistyöstä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset