Kymi Ring kertoo moottoriradan tilanteesta ja esittelee suunnitelmiaan ensi viikolla — Ratayhtiölle valittiin ensimmäinen toimitusjohtaja vuodenvaihteessa

Medialle järjestetään tiedotustilaisuus Helsingissä ensi keskiviikkona. Radan asfaltoinnin on määrä alkaa keväällä.

Moises Garibay

Kymi Ringin kilparadan rakennustyöt jatkuvat keväällä muun muassa asfaltoinnilla. Arkistokuva on syyskuulta 2018.
Kymi Ringin kilparadan rakennustyöt jatkuvat keväällä muun muassa asfaltoinnilla. Arkistokuva on syyskuulta 2018.

Kymi Ring ja sen yhteistyökumppanit esittelevät moottoriradan tilannetta ja suunnitelmiaan medialle ensi viikolla. Helsingissä keskiviikkona järjestettävässä tilaisuuden asialistalla on muun muassa moottoriradan rakennustöiden tilanne sekä Iittiin kaavaillun MotoGP-osakilpailun ja Suomen Formula 1 -osakilpailuhankkeen tilanne.

Tilaisuuteen osallistuvat ratayhtiön edustajien ja uuden toimitusjohtajan Markku Pietilän lisäksi Suomen Moottoriliitto, AKK Sports oy ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.).

Pietilä valittiin KymiRing oy:n ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi vuodenvaihteessa. Hän oli jo ennestään yhtiön hallituksen jäsen.

Pietilä on jäsenenä myös muun muassa Jyväskylän MM-rallia järjestävän AKK Sports oy:n hallituksessa.

Kuljettajakoulutuskeskuksen rahoitus auki

Suomen ensimmäinen MotoGP-osakilpailu ajetaan Iitissä todennäköisesti vuonna 2020, sarjan promoottorin Dorna Sportsin pääjohtaja Carmelo Ezpeleta arvioi viime kesänä.

Suunnitelmien mukaan Kymi Ringillä ajettaisiin MotoGP:tä ainakin vuosina 2020—2024.

Ratayhtiö kertoi viime syksynä, että kilparadan rakennustyöt etenevät aikataulussa. Rata saatiin läpi ajettavaan kuntoon keskikesällä. Talvella työt ovat olleet tauolla, ja radan asfaltointi alkaa keväällä.

Valtatie 12:n parannustyöt Tillolan ja Keltin välillä alkoivat viime kesänä ja ovat jatkuneet talven yli.

Sen sijaan kilparadan yhteyteen suunnitellun kuljettajakoulutuskeskuksen työt ovat keskeytyksissä, koska Kouvolan kaupungin siihen myöntämän rahoituksen kohtalo on auki.

Kouvolan kaupunki myönsi keskuksen rakentamiseen kahden miljoonan euron pääomalainan vuonna 2016, mutta Itä-Suomen hovioikeus kumosi päätöksen syksyllä 2017.

Luetuimmat